2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı için 7 bine yakın öğrenci kontenjanı ayrılan Düzce Üniversitesi'nde, 2018 yılı YKS sonuçlarına göre lisans ya da ön lisans programlarına yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini elektronik veya şahsen müracaat ile gerçekleştirebilecek. Şahsen kayıtlar, Konuralp Yerleşkesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Öğrenciler için internet üzerinden kayıt imkanı
Elektronik kayıt (e-Kayıt) zorunlu olup öğrenciler, 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında "www.turkiye.gov.tr" web adresinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. E-Kayıt yaptıracak öğrenciler, PTT şubelerinden alacakları e-devlet şifresiyle "www.turkiye.gov.tr" adresindeki "e-hizmetler" bölümünde yer alan "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altındaki "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek. E-Kayıt işlemini gerçekleştiren öğrenciler, Düzce Üniversitesi'nde herhangi bir kayıt işlemi yaptırmayacak ve Üniversiteye hiçbir belge getirmeyecek.
E-Devlet üzerinden kaydolan öğrenciler; kayıt oldukları tarihten bir gün sonra "https://obs.duzce.edu.tr" adresinden öğrenci şifrelerini oluşturabilecek, 26 Eylül-26 Ekim 2018 tarihleri arasında kayıt yaptırdıkları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarının öğrenci işleri bürosundan öğrenci kimliklerini teslim alabilecek.

İlgili merkezlerimizde şahsen kayıt yaptırması gerekenler
Herhangi bir nedenle e-Kayıt işlemini gerçekleştiremeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, Düzce Üniversitesi'ne gelerek kayıtlarını şahsen yaptırabilecek.
Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Heykel, Müzik ve Resim Bölümü ile Spor Bilimleri Fakültesi'ndeki programlara yerleşerek eğitim hakkı kazanan öğrenciler, e-Kayıt yaptıramayacak olup Üniversiteye gelerek şahsen kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İlk ve Acil Yardım Programını kazanan adaylar ayrıca; kayıt için gereken belgeler ile birlikte tam teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanelerinden alınmış sağlık kurulu raporlarını da şahsen kayıt esnasında teslim edecek.

Kayıtlar için gerekli belgeler: Öğrenciler, 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında şahsi olarak; Lise diplomasının aslı veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin aslı, 2018 YKS Sonuç Belgesinin internet çıktısı, Fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi, 6 adet 4.5x6 ebadında son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, 1 adet A-4 ebadında büyük beyaz zarf ile 6 TL'lik posta pulu, Ön Kayıt Formu, 29 yaşından büyük erkek adayların "Askerlikle İlişkisi Yoktur" belgesiyle, İlgili kayıt yerlerine müracaatları halinde işlemleri gerçekleştirilecektir.

Ön kayıt formu ve öğrenim ücretinde dikkat edilmesi gereken noktalar
Gerek elektronik kayıt gerekse şahsen kayıt yaptıracak tüm öğrencilerin Ön Kayıt Formu'nu doldurmaları gerekmektedir. Ayrıca II. öğretim programlarına yerleşen öğrenciler, ders kaydını yapmadan önce öğrenim ücretini, 18-21 Eylül 2018 tarihleri arasında öğrenci numarası ile Ülkemizdeki Halk Bankası şubelerinden yatırabilecek.

Editör: Pusula Gazetesi