Zonguldak Nostalji sayfası, son günlerde ülke ve dünya gündemine oturan kestane ballı selam, kentin yeni bir sembolü olabilecek arı heykeli önerisini getirdi. 'Valilik meydanına yeni bir sembol anıt daha geldi' paylaşımı oldukça ilgi topladı. Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ da köşe yazısında bal heykeli hakkında öneride bulunmuştu.

'Öncelikle kestane balı diyarı Zonguldak'tan tüm dünyaya selamlar' diyen bal üreticisi Fehmi Pazarlı, bu cümlesiyle kestane balının da Zonguldak'ın bir değeri olduğunu Türkiye'ye ve dünyaya duyurmuştu.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, arı ve bal heykeline sıcak baktığını ifade ederek "Zonguldak'ın var olma sebebi kömür ama Zonguldak'ı sadece kömürle sembolize etmek doğru değil. Zonguldak Nostalji'nin yaptığı heykel canlandırması çok hoş olmuş. Bal da Zonguldak'ın bir değeri, dolayısıyla balı üreten arıdır. Zonguldak'ta eskiden bu yana balıkçılık da var, eski kum tekneleri var. Zonguldak'ın değişik değerlerini de kentin değişik yerlerinde sembolize etmek gerekir. Kum teknelerinden biri de kentin bir yerine örnek olarak konulabilir. Zonguldak'ın değerlerini kömürün yanında sembolize ederek canlandırılması lazım. Ben arı heykeline 'neden olmasın' diyorum. Bizim kuğu heykelimiz vardı, yunus heykelimiz vardı, arı heykelimiz de olur" dedi.