-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Vali Erdoğan Bektaş'ın yeni havaalanı arayışı fikrinin doğru olduğunu ifade etti.

Vali Bektaş ile havaalanı konusunda birlikte hareket ettiklerini belirterek; "Vali Bey ne dediyse doğrudur. Ankara'da görüşmeleri birlikte yaptık. Zonguldak'ta yer bulmak, havaalanı için doğru yeri bulmak çok da kolay değil" dedi.

TÜRKMEN: "SÖYLEDİKLERİ BİLGİYE DAYALI, BAKANLIKTAN ALDIĞI BİLGİLERE DAYALI SÖYLÜYOR"

Milletvekili Türkmen, yeni havaalanından önce mevcut olanı yapılandırma düşüncesinde olduklarını belirterek şöyle konuştu;

"Vali Bey ne dediyse doğrudur, yeni havaalanını ne zaman nasıl yapacağız, mevcut havaalanının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapacağız. Vali bey ne söylemişse doğru söylemiştir. Çünkü çalışmayı beraber yaptık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na beraber gittik. Hava Meydanları İşletmesine beraber gittik. Söyledikleri bilgiye dayalı, bakanlıktan aldığı bilgilere dayalı söylüyor. Bizim buna ilave edeceğimiz bir şey yok. Birlikte oturup problemleri nasıl çözeriz diye fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sonuçta vali de kendi başına karar vermiyor, biz de vermiyoruz. Zonguldak çıkarları neyi gerektiriyorsa onun kararını veriyoruz. Filyos Projesi hayata geçiyor, biz de devletimizle konuşacağız, araziyi de bulursak yeni havaalanı da yaparız. Mevcut havaalanını daha iyi konuma getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Arazi olarak çok yer söyleniyor, bizim Zonguldak'ta yer bulmak, havaalanı için doğru yeri bulmak çok da kolay değil. Hava meydanları, genel müdürlükler, alt yapı proje müdürlükleri bunların hepsi birleşiyor ve hepsi bir arada değerlendirilecek. Yeni bir havaalanından ziyade mevcut havaalanını iyileştirmenin yollarına bakacağız."

Editör: Pusula Gazetesi