Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı 4'üncü birleşimi, Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında dün gerçekleştirildi. Meclis, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı.

Gündemin 3'üncü maddesindeki, Çaycuma ilçesine bağlı Kayıkçılar Köyü'nün Hacı Mahallesi mevkiinde bölgede yaşayan gençlerin spor yapabilecekleri bir saha bulunmaması nedeniyle futbol sahası yapılması ile ilgili Gençlik ve Spor, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları 5-7 -5 sayılı raporlar görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi.

Bu madde üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman, şimdiye kadar Meclisten geçen futbol sahalarının hangisinin yapıldığını sordu. İl Genel Meclisi Başkanı Karaveli ise, futbol sahalarıyla ilgili prosedürlerin uzun sürdüğünü vurgulayarak, "Bu çok önemli bir konu, bunları Meclisten geçirip de askıda bırakmak sıkıntı oluyor. Ama aldığımız kararların nereden baksanız yüzde 90'ı ormanla izin meselesi içeriyor. İzin için müracaatlar yapılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de, Bakanlıktan izin almak zorundaymış. Maalesef prosedür uzun sürüyor. Özellikle gündeme aldığımız yerler, tüzel kişiliğe ait yerler. Bu tip yerleri alarak, bu konulara takılmak istemiyoruz. Prosedür uzun sürüyor, bizim elimizde olan bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Gündemin 4'üncü maddesinde bulunan, 2017 mali yılı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bütçesinde, Çaycuma ilçesine bağlı Kadıoğlu Köyü'ndeki kazı çalışmaları harcama kaleminde bulunan 20 bin TL ödeneğin, Ereğli Müze Müdürlüğü'nce kazı çalışmalarında kullanılmak üzere aktarılması görüşüldü ve kabul edildi.

ÇATES'İN YENİ SANTRALİ İKİ BÖLÜM HALİNDE GEÇİRMEYE ÇALIŞTIĞINI ÖNE SÜRDÜ

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Cihat Öztürk, gündem dışı söz alarak, termik santrallerle ilgili yeni bir iddiada bulundu. Öztürk, "Çatalağzı'nda ÇATES Elsan'ın yeni bir santral yapımı için Çatalağzı ve Ankara ÇED süreçleri iptal edilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda; bin 500 metreküp su kapasiteli 'Derin Deniz Deşarjı Projesi' ile önümüze geldi. Termik santrali bütün olarak geçiremediler, şimdi ikiye böldüler. Hali hazırda çalışan ÇATES ve kurulması planlanan ilave ek ünitenin 600 MWT kurulu gücünde soğutucu suyu deşarj sisteminin denizaltı hatları vasıtasıyla yapılacak bir derin deniz deşarj sistemine dönüştürülmesi planlanıyor. Çünkü şu an çalışan termik santral 500 metreküp soğutma derin deniz deşarjı var. Bin 500'ü niye istiyor? Yeni bir termik santral, Batı Karadeniz Bölgesi için bir intihardır. Sayın Başkanım, bildiğiniz gibi anayasal hakkım olan bireysel bilgi edinme hakkımı kullanmak istiyorum. Beldemde bazı hizmetlerin yerine getirilmesi için yazdığım dilekçelere yanıt gelmedi. Siz Meclis Başkanı olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvuru yapıp, halkımızın aydınlatılmasını istiyorum."

Bir sonraki toplantının 7 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 10.00'da yapılmasına karar verilerek Meclis sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi