Zonguldak'ta son dönemlerde altyapıya verilen değer ve destek artarak devam ediyor. Sarayspor, Kozlu Taşkömürüspor, Zonguldakspor, Çaycuma Gençlerbirliği derken, Çaycumaspor'da altyapıda kendisini kanıtlamak ve yeni yıldızlar yetiştirmek amacıyla yeni bir yapılanmaya girdi.

Zonguldakspor'un eski takım kaptanı Suat Kerçin'in oluşturduğu Çaycumaspor Futbol Akademisi meyvelerini vermeye başladı. Kerçin ilk olarak harabe halindeki kulüp binasını Çaycumalı yardımseverlerin desteği ile mükemmel hale getirdi, altyapıdaki sporculara çok güzel, hijlen içinde bir tesis kazandırdı.
Son dönemlerde müthiş yeteneklerin yetiştiği Zonguldakspor ile bir hazırlık maçı oynayan Çaycumaspor alt yapısı güzel ve faydalı bir karşılaşmayı geride bıraktı.

SUAT KERÇİN'DEN TEŞEKKÜR
Çaycumaspor Futbol Akademisi kurucusu Suat Kerçin karşılaşma sonrasında gerek Zonguldakspor teknik heyetine, gerekse kendilerine destek olanlara teşekkür ederek şunları söyledi: "Çaycumaspor 15 - 17 yaş gruplarımızın Zonguldakspor ile yaptığı ve Zonguldakspor'un kazandığı hazırlık maçında her iki takımımızın genç sporcularını göstermiş oldukları mücadele ve güzel oyunlarından ötürü, tebrik ederim. Bizleri misafir eden Zonguldakspor altyapı hocamız Muhammet Şaffak'a, sporcularımızın yemek ihtiyacını karşılayan Çaycuma Cevizgücü Pastanesi'ne, çocuklarımızın skora odaklanmadan, centilmence mücadele ederek, bu arenalara çıkmasında bizlere her türlü desteği veren, Çaycumaspor ismini altyapılarda tekrar duyurma imkanı veren Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı'ya teşekkür ederiz"