Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Pendik Yelken ve Marinturk Cup yarışlarında Karadeniz Ereğli Yelken İhtisas ve Marinturk karması şampiyonluğa uzandı.

Pendik Yelken Kulübü tarafından organizasyonu yapılan 8'nci Pendik Yelken Marinturk Cup Yarışlarında Metin Akman liderliğindeki Zonguldak ekibi Borealis isimli tekneyle şampiyonluğa ulaştı.

Marinturk İstanbul City Port'ta tüm yelkenler buluşarak kendilerine ayrılmış olan pontonda bir araya geldiler. Yelken ve deniz tutkunlarını bir araya getiren 8. Pendik Yelken Marinturk Cup yarışların tamamlanmasından ardından; dereceye giren ekiplere ödülleri dağıtıldı. Yarışların ardından ise canlı müzik eşliğinde "Seyir Terası"nda yapılan barbekü partisi sporcular doyasıya eğlendiler.

Marinturk Cup yarışlarında dereceye giren ekiplere özel ödüller de verildi. Sınıf birincileri 3 ay konaklama, ikinciler 2 ay konaklama, üçüncüler ise 1 ay konaklama hizmetinden ücretsiz yararlanma hakkı kazandılar. Ereğli Yelken İhtisas Kulübü tarafından yapılan yazılı açıklamada sadece Ereğli'yi değil Karadeniz'i temsil etme bilincinde olduklarını belirttiler.

Editör: Pusula Gazetesi