Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı 3'üncü Birleşim toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis yoklama ve bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Valilikten gelen önerge mecliste görüşüldü. Önergede Yedigöller ve Gümeli Bölüklü Yaylasına ulaşım için yeni bir yol hazırlığı içinde olunduğu yer alıyor.

Proje Müdürü Mustafa Kalaycı, yol ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Valimiz ile Yedigöller gezisi yapmıştık. Vali Bey Yedigöller'i görünce çok beğendi. Aynı şekilde de bizim Gümeli Yaylasında turizmin gelişmesi için bir talimatları oldu. Bu talimatları doğrultusunda, Gümeli Yaylasına gelen, Devrek'in Aksu köyü var. Aksu köyünü Güney mahallesine kadar bizim yol ağımızda. Oradan bir geçiş sağlamayı düşünüyoruz. Yani Yedigöller'e gelen turistleri oraya aktarabilmek için yolda bir çalışma gerekiyor. Bunun 9,5 kilometrelik kısmı orman arazisi, ormanın emval yolu. Biz bir protokol hazırladık. Biz 9,5 kilometrelik kısımda da yenileme yapabilmek için, orman ile beraber, protokolü hayata geçirebilmemiz için bunu çok ivedi bir şekilde programa almamız gerekiyor. O yüzden bir önerge ile bunu hızlı bir şekilde geçirebilirsek bizde Temmuz'un 15'inden sonra o 9,5 kilometrelik yolu hayata geçirmeye çalışacağız. Takdir sizlerin. Aksu, Gümeli ve Bölüklü yaylasını bağlayacağız."

AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Karagüzel, konuyla ilgili şunları söyledi; "Bu yolun ne Ereğli' ye ne Zonguldak merkeze faydası var. Bizim Zonguldak altyapı sorunu çözülmediği için insanlar Gökgöl Mağarası'na geliyor, merkeze uğramadan gidiyor. Burada bir eksiklik var biz bir şeyi düzelteceksek, biz şehrin içinde yaşayan insanlarız Vali bey ve diğer arkadaşlar da bu meseleyi düşünüyordur ama öncelikli olarak Devrek'in talebinin yerine getirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum."

AK Parti Gurup Başkan Vekili İsmail Terzi ise; "Biz burada meclis olarak çalışıyoruz bazı uygulamaları yanlış yapıyoruz. Bir yol yapılacak ise ilk önce haritaya bakılır arkadaşlara gösterilir şurası yapılacak diye herkesin ona göre de ikna olması lazım şuan biz görmediğimiz bir şeye evet veya hayır diyeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi