Zonguldaklı Tarihçi- Araştırmacı Yazar Ahmet Yaşar Akkaya, Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nejdet Tıskaoğlu'nun Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi'ne yapacağı yatırımın engellenmesi üzerine sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı:
Yazar Ahmet Yaşar Akkaya, "Zonguldak'a yatırım yapacak Zonguldak kökenli iş adamına engel çıkarmak üstelik yatırım için örnek olacak ZONSİAD Başkanına engel olmak bir garabettir.
Esefle kınıyorum. Her türlü desteğimle memleketimiz için yanınızdayım" dedi.
Akkaya, "Zonguldak'ı öz evlatları yönetsin" dediği paylaşımında şu görüşlere yer verdi: "Zonguldak ilini Zonguldak kökenli yerli isimler yönetmeli. Bu ilde siyaset, ekonomi başta olmak üzere birçok noktada kendi yerli insanımız öne çıkmalıdır.
Trabzon, Rize, Ordu, Giresun patentli isimler her daim öne çıkmışlardır. Zonguldak bu süreçte ivme kazanan en önemli kent olacaktır. Bu ili nimetlerinden öncelikle yöre insanı faydalanmalıdır.
Burada iş yapmak isteyenlerin önü kesiliyorsa ve üstelik bu yörenin kendi adamları ise bunu engelleyenler menfaatlerine uygun görmeyenlerdir. Acaba bir el burada yatırımları mı engelliyor?"
Tarihçi- Araştırmacı Yazar Ahmet Yaşar Akkaya kimdir?
1 Kasım 1975'te Zonguldak'ın Devrek ilçesinde doğdu.
İlk ve orta öğretimi Devrek'te tamamladı. 1999 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalında Master eğitimini yüksek derece ile bitirdi. Master çalışmasında ," DP'nin Azınlık Politikası 1950-1960" isimli tezini başarı ile savundu.
Türkiye Cumhuriyeti döneminde Menderes, azınlıklar ve darbeler üzerine yaptığı çalışmalarla bilinmektedir. Birçok ulusal kanal, gazete ve dergilerde yakın tarih üzerine röportaj ve yazıları yayınlanmıştır. En son TRT-1'de Reis-i Cumhur " Celal Bayar" isimli belgesel çalışmasında yer almıştır.
Yazarın Menderes Ve Azınlıklar, Türk Demokrasisine İnen Balyoz 12 Mart Muhtırası, Türkiye'de Darbeler ve Azınlıklar adlı yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Kışkırtan Tapeler isimli kitabı yakın tarih üzerine dördüncü kitabıdır. Şu sıralarda yeni kitap çalışmasına devam etmektedir.
Yazarın aylık Elalem Life Magazin Dergisi'nde yazıları yayınlanmaktadır. Ayrıca ADFED Adnan Menderes Federasyonu Danışmanı ve Onur Kurulu üyeliğinde bulunmuştur.
Yazar, 2005 yılında Yeliz Akkaya ile evlendi. Neslişah adında bir kızları vardır.