2018-2019 eğitim öğretim yılı Okul Sporları faaliyet programı kapsamında yapılan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okullararası Genç Kızlar Hokey Grup Müsabakaları 5-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu müsabakalarda Zongludak'ı Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başarıyla temsil etti.

Temsilcimiz Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müsabakaların ilk gününde rakibi Kocaeli Hereke Meseleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 7-0 mağlup ederken ikinci günde Deniz Çağadaş Altunay Kolejini 14-1 yenme başarası gösterdi. Temsilcimiz üçüncü gün ise Gaziantep Yavuz Sultan Selim Meslek Teknik Anadolu Lisesi'ni de 6-0 yenen temsilcimiz son maçında Muğla Halk Eğitim Lisesine 1-0 yenilmesine rağmen birinci olarak adını finallere yazdırmayı başardı.

Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Kız Hokey takımı Bolu'da elde ettiği başarının ardından 19-23 Mayıs tarihleri arasında Alanya'da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası finallerinde Zonguldak'ı temsil etmeye hak kazandı.

Editör: Pusula Gazetesi