Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak 22'inci Dönem Milletvekili Harun Akın, belediye başkan adaylığında önünü kesen Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'ı sert dille eleştirdi.

Elmas TV'de Atilla Öksüz'ün hazırlayıp sunduğu 'Günün Manşetleri' programına telefonla bağlanan Harun Akın, milletvekillerine destek veren ve oy veren partililerden özür dileyerek "Milletvekilliği makamı 23 Nisan'da kamu yöneticilerinin bir günlüğüne koltuğa oturduğu yavrularımızın o günün anlamını taşıyan, topluma moral verici, sevgi gösterisi gibi bir gün değil. Siz milletvekilisiniz yalan söylemeyeceksiniz" diye eleştirdi.

"BU SENARYOYU KİM YAZDIYSA ALLAH ONU BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN"

Akın, aday adaylığı süresinde cinayet yaşandığını ifade ederek şöyle konuştu;

"Ali Uzun'un ismi ankete koyulduğu zaman CHP ile bir lakası olması lazım. Hadi bu da yoksa Ali Uzun'un da olması lazım. Ali Uzun'a da sorulması lazım. Harun Akın'a sorulduğu gibi. Çok vahim bir olay yaşadık. Benim Ali Ağabey ile dostluğum bugün değil, ailesi ile de dostluğum bugün değil. Ali Uzun Ankara'da Zonguldaklılara kapısı her zaman açık biri. Sen Ali Uzun'un haberi yokken onu ankete koyuyorsun. Ben bunu öğrendim, 'Eyvah' dedim. Bu senaryoyu kim yazdıysa Allah onu bildiği gibi yapsın. Ali Uzun gibi merkez sağda siyaset yapan birini CHP'nin üç aday adayının, eski milletvekilinin ve bir belediye başkanının olduğu kampanyaya koyuyorsunuz. Hiçbir şekilde CHP'nin işlerinde olmamış, merkez sağda olan ve Trabzonlular camiasının sevilen şahsiyeti, oyunun bir parçası yapıyorsunuz. Bu affedilir bir şey değil. Ben yine sabırla izliyorum. İlk defa böyle şeyler söylüyorum. Benim seçim zamanlarında, kritik dönemlerde basınla CHP'nin içişlerini konuştuğum ilk dönemi yaşıyorum. CHP'liler kusura bakmasın. Bu işlerde adaylık, milletvekilliği, meclis üyeliği beklemeden, yüreğiyle gidip CHP'ye oy verenler beni şimdi dinleyince üzülüyor. Onlardan özür diliyorum. Ama bende bir insanım. Benimde şerefim ve haysiyetim var. Ben milletvekili iken ciddi bir rahatsızlık yaşadım. Kendi kendime korkar oldum tekrar bir başka hastalık nüksedecek diye. Böyle bir cinayet yaşanabilir mi?"

"SİZ MİLLETVEKİLİSİNİZ BİR GÜNLÜĞÜNE KOLTUĞA OTURMADINIZ, SİZ YALAN SÖYLEMEYECEKSİNİZ"

"Bizi hepimizi buna dahil ettiler. Bir bakıyorum; olayın içinde Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz var. Bu işin kuryeliğini yapıyor. Yönetmen o değil, senarist de o değil ama kuryeliğini yapıyor. Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Ucuz siyasetini devam ettireceğim diye Harun Akın egosuyla bu senaryoya alet olmuş. İnsanların tercihleri olabilir ama açık olur. Ali Uzun ile görüşse, kabul etse partiye üye yaparsın, CHP'ye bir tek Ali Uzun mu merkez sağdan gelecek. CHP'ye merkez sağdan gelip de zarar veren bir sürü insan var. Ben bunlarla ilgili bir açıklama beklerken, bir merkez ilçe başkanı var, sürekli beni muhtar adayı yapıyor, '3 aday adayı var' diyor. Bunun anlamı ne? Benim CHP'de yüz kızartacak hiçbir suçum olmadı. Kimsenin arkasından iş de çevirmedim. Ama bir bakıyorum benim arkamdan iş çeviriyorlar. Bunların içinde Ünal Demirtaş da var. Büyük bir oyun oynandı, bu oyun yakışmadı. Bu oyun çalışmalara zarar verdi. Bu insanlara destek veren, seçilmesinde oy verenlerden çok özür diliyorum. Milletvekilliği makamı 23 Nisan'da kamu yöneticilerinin bir günlüğüne koltuğa oturduğu yavrularımızın o günün anlamını taşıyan, topluma moral verici, sevgi gösterisi gibi bir gün değil. Siz milletvekilisiniz bir günlüğüne koltuğa oturmadınız. Siz 5 sene görev yapmak üzere oturdunuz. Siz yalan söylemeyeceksiniz. Sizin il başkanını destekleyebilirsiniz, belediye başkan adayını destekleyebilirsiniz. Ama yalan söylemeyeceksiniz, kaypaklık yapmayacaksınız. Siz PM'nin kapısında sabah 06.00'ya kadar nöbet beklemeyeceksiniz."

Editör: Pusula Gazetesi