Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in açıkladığı ve Zonguldak'a alt yapı ve karayolları anlamında yapılacak 5.2 katrilyonluk yatırımı değerlendirdi.

Zonguldak'ın iktidar milletvekilleri tarafından terk edildiğini ifade eden Güney "5.2 katrilyon yapacaksanız bu yatırım şeklini Zonguldak halkına detaylı vaziyette anlatmanız lazım. Bu açıklama Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki kırılmanın ve yok olmanın ve acı tablosunu önüne geçmek için Zonguldak halkına şirin görünmek için 5.2 katrilyonluk yatırımı yaptık deyip avutmak, göz boyamak olarak adlandırıyorum" dedi.

"5.2 KATRİLYON YATIRIM YAPACAKSANIZ BU YATIRIM ŞEKLİNİ ZONGULDAK HALKINA DETAYLI VAZİYETTE ANLATMANIZ LAZIM"

Hakkı Güney, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Değerli milletvekilleri Zonguldak için iyi çalışmalar yapmak zorunda. Ama şunu da söylemek zorundayız; iktidar milletvekilleri Zonguldak'ta bu noktada dışarıyla uğraşmaktan kendilerini alamıyorlar. Dışarılara başka şehirlerin yatırım şekillerini Zonguldak kamuoyuna ve Zonguldak yerel gazetelere açıklama yapıyorlar. Şehir tam anlamıyla iktidar milletvekilleri tarafından terk edilmiş vaziyette. Bunun örneklerini Zonguldak'ta görüyoruz. Zonguldak'ta iki vatandaşımızı kaybettik. Bir stent bulunamadı ve hayatlarını kaybettiler. 5.2 katrilyon yatırım yapacaksanız bu yatırım şeklini Zonguldak halkına detaylı vaziyette anlatmanız lazım. Yatırım konularında daha ciddi konuşulmasını ve halka daha dokunaklı, halkın anlayacağı şekilde söylenmesi lazım. Biz artık değerli milletvekillerin ciddi anlamda Zonguldak sorunlarına eğilmesi gerektiğini söylüyoruz."

"10 KİŞİNİN İÇERİDE ÇALIŞMASIYLA MİTHATPAŞA TÜNELLERİ AÇILIYORMUŞ HAVASI VERİLDİ"

"Zonguldak 8 senedir cezalandırılıyor. Eğer bu yatırım şekillerinde de böyle olacaksa 'biz artık iktidarın bütün nimetlerini Zonguldak'a veriyoruz' diye bunu müjdeli habermiş gibi söylediğiniz zaman bu bir noktada siyasi rant gibi gözüküyor. Niye bu zamana kadar işleri gerçekleştirmediniz? 17 seneden beri iktidardasınız, 17 seneden beri altyapısı karayolları işleri bu zamana kadar çoktan çözülmesi lazımdı. Seçim zamanı bir ödenek şekli ile yarım yamalak 10 kişinin içeride çalışmasıyla Mithatpaşa Tünelleri açılıyormuş havası verildi. Ama şimdi tekrar çalışmalar durdu. Sahil yolu projesi diyorsunuz, sahil yolu projesi 5.2 katrilyon projenin içerisinde varsa kardeşim o zaman Mithatpaşa Tünelleri niye durdu?"

Editör: Pusula Gazetesi