Akaryakıt ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin CEO'su olarak tanınan Yasin Hamzaçebi'nin yakın adamı Suat Hamzaçebi ile Miraç Artar, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a saldırdılar.
Sabah saat 10.30'da Bahçelievler Mahallesi Işık Yönder Caddesi'nde Ali Rıza Tığ'ın kullandığı araca 41 plakalı siyah araç arkadan çarptı.
Ali Rıza Tığ, önce yavaşladı sonra yoluna devam etti. Saldırganlar Site Spor Salonu önünde Ali Rıza Tığ'ın aracının önünü keserek araçtan indirmeye çalıştılar.
Ali Rıza Tığ araçtan inmedi. Saldırganlar Ali Rıza Tığ'a tehdit ve haraket dolu sözler söyleyerek tekme ve yumruklarla araca saldırdılar. Aracın camına ve kaportasına hasar verdiler. Ali Rıza Tığ, aracıyla hızla olay yeriden uzaklaşarak Karaelmas Polis Merkezi'ne gitti ve saldırganlardan şikayetçi oldu.
Saldırganlar daha sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek rapor aldılar.
Ali Rıza Tığ, olayın azmettiricisi olarak Yasin Hamzaçebi'den ve saldırganlar Miraç Artar ile Suat Hamzaçebi'den şikayetçi oldu.
Yasin Hamzaçebi daha önce Ali Rıza Tığ'a yönelik bir saldırı planlamış, saldırgan mahkemede azmettirici olarak Hamzaçebi'nin adını vermişti.

Editör: Pusula Gazetesi