Zonguldak'ta Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Gazeteci Ali Rıza Tığ'ın markette uğradığı saldırıda da azmettirici olarak adı geçen Yasin Hamzaçebi, bugün sabah saatlerinde Zonguldak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

Olayın ardından Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü saldırganların ve azmettiricinin yakalanması için çalışma başlatmıştı. Her yerde aranan azmettirici Yasin Hamzaçebi bugün sabah olaydan yaklaşık 38 saat sonra Zonguldak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

Ali Rıza Tığ'a marketten ekmek alırken 54 plakalı beyaz bir otomobil ile gelerek arkadan saldıran ve daha sonra aracı olay yerinde bırakarak kaçan saldırganlar, Ali Rıza Tığ'ın polise 'Bu araçla geldiler yaya olarak kaçtılar' demesine rağmen olaydan dakikalar sonra aracı olay yerinden alıp kayıplara karıştı. Polis, olayda kullanılan otomobili muhafaza edemediği gibi her yeri mobese kamerası ile izlenen ve giriş-çıkışlarda polis kontrol noktaları bulunan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, saldırganları ve aracı yakalayamadı. Ali Rıza Tığ'a saldıran Suat Hamzaçebi ve yanındaki saldırganların olayın üzerinden 40 saat geçmesine rağmen yakalanmaması akıllara soru işaretleri getirdi.

Emniyet, olaydan yaklaşık 38 saat sonra gelip teslim olan azmettirici Yasin Hamzaçebi gibi diğer 2 saldırganın da teşrif etmesini bekliyor!

Editör: Pusula Gazetesi