Dedeman Otel'de kahvaltılı yapılan genel kurula; AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Demirköse, Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz ve TTK yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Demir, Bülent Ecevit Üniversitesi Genel Sekreteri Hayri Bulozar, Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Necdet Tıskaoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda üye katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'un Divan Başkanlığı'nı Çaycuma ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu yaptı. Yaşar Karaman kongrede açılış konuşmasını yaparak veda etti.
AK Parti Zonguldak milletvekili Hamdi Uçar Genel kurulun ve yeni yönetimin Zonguldak'a hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu:
"Bugün öncelikle Yaşar kardeşimizin devir teslim törenine geldik. Dernek başkanımız uzun yıllar görev yaptı. Zonguldak sivil toplum örgütlerinin içerisinde çok aktif bir şekilde görev yaptığını biliyoruz. Bugünden yeni arkadaşımıza devredileceği genel kurulda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.
Yeni oluşacak yönetime başarılar diliyorum. Sivil toplum örgütleri ile birlikte oluyoruz. Eğer biz kültürümüzü, geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmak istiyorsak bu derneklerimize de sahip çıkmamız gerekiyor."

Dernek başkanlığına aday olan Bülent Bağbaşı da genel kurulda bir konuşma yaptı.

Yeniceliler Eğitim, Kültür, Spor ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni yönetim Kurulu Üyeleri;
Bülent Bağbaşı, Servet Çümen ,Muhammet Çatalçam, İlyas Kayalı, Mehmet Şık, Burhan Tom, Dursun Hamarat, Sebahattin Davul, Teyfik İncebacak, Şahin Bostancı, Aytekin Çakır, Mehmet Karaman, Mevlüt Davul, Rıdvan Karaş, Faruk Örenli, Musa Göynük, Şükrü Ayan.

Denetleme Kurulu ise; Oğuzhan Ayan, Nurettin Ören, Selçuk Kayalı.