AK Parti Zonguldak Teşkilatı, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği'nin organize ettiği kahvaltıda buluştu.

Gemici Kafe'de düzenlenen kahvaltıya: AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, dernek üyeleri ve partililer katıldı.

ÇİLOĞLU: "ZONGULDAK'IN YAŞANABİLİR OLMAMASI GÖÇÜ ARTIYOR"

Kahvaltı programında konuşan Başkan Çiloğlu, şunları söyledi;

"Yerel seçimler çevresinde bir araya geldik. Dernek olarak bir şeyler söylemek istiyoruz, bazı taleplerimiz var. Birkaç gün içinde Zonguldak'ın nüfusu arttı. Bunda TTK'ya işçi alımının etkisi var. Büyük bir işsizlik var, ondan dolayı göç oluyor. Benim kendi görüşüm; işsizlikten daha öte Zonguldak'ın yaşanabilir olmaması göçü artıyor. Zonguldak yaşanabilir kent olsa burada nüfusun artacağına eminim. Zonguldak'ta para kazanan işadamları dışarı gidiyor. Bunlar göç ediyorlar. Neden kazandıklarını Zonguldak'ta harcamıyorlar. Neden buraya yatırım yapmıyorlar. Ben belediye başkan adayımızdan Zonguldak'ın yaşanabilir bir kent olmasını talep ediyoruz."

TOSUN: "BİRLİK VE BERBERLİK İÇİNDE BÜTÜN SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

İl Başkanı Zeki Tosun, Çaycumalılar Derneği'nin düzenlediği kahvaltı için teşekkür ederek

"Derneğimizi seçim gezileri kapsamında bir ziyaretimiz olacaktı. Ancak kendileri böyle bir kahvaltı organizasyonu yapmışlar. Zonguldak için güzel şeyler söyledi. Kentimizi yaşanabilir bir hale getirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Başka Zonguldak yok. Birlik ve berberlik içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

UÇAR: "BANA GÖRE SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Milletvekili Hamdi Uçar, Başkan Çiloğlu'nun yaptığı tespitten dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu;

"Yerel seçimler startı verildi. Herkes meydanlarda kendisini anlatıyor. Projelerini anlatıyor. Bu yerel seçim Zonguldak adına çok farklı bir atmosferde geçeceğine inanıyorum. Zonguldak nüfusunun artması konusuna değindi. Zonguldak'ın geneline bakarsanız ilçelerin çoğunda kamu yatırımlarımız tamamlandı. Eğitim ve sağlık alanında hizmetlerimiz yapılıyor. Ancak il merkezinde 10 yıldır eziyet çekiyoruz. Bu eziyetin bitmesi için de 31 Mart'ın Zonguldak adına çok önemli bir zaman dilimi olduğuna inanıyorum. Özellikle Zonguldak merkez hastalandı, o hastalığı tedavi edecek olan da bir doktor adayı arkadaşımızla yola çıktık. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın ilimize yapabileceği projeleri taşıyarak, sayın başkanımızın da belediye imkanlarını dikkate alarak yapabilecekleri projeleri hayata taşıyarak yaşanabilir bir kent hailen gelmesi için çaba sarf edeceğiz. Bana göre sözün bittiği yerdeyiz. Belediye başkan adayı arkadaşımıza çok büyük yük ve sorumluk biniyor. 10 yıldır bitirilemeyen ve çözülemeyen sorunlar var. Eğer kentimizi yaşanabilir hale getirirsel buradan kimse göç etmez. Bu şehre sahip çıkmamız lazım. Artık cek-cak la olmuyor. İnşallah bu son olur. Bu mücadeleyi teşkilatlarımızla hep birlikte veriyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi