Çaycuma kent gönülleri tarafından organize edilen Yaşam Park'a meyve fidanı dikme projesi yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, SP İlçe Başkanı Engin Zeren Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, ADD Başkanı Zeki Saim Oral, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı ve ağaçları sahiplenen vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesi Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Büyükler Halk Oyunları Topluluğu'nun oyunları sergilendi.

'PROJE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ, FİDANLAR KISA SÜREDE TÜKENDİ'

Proje uygulayıcısı Emekli Öğretmen Nilgün Çelik yaptığı konuşmada, projeye büyük ilgi gösteren Çaycumalılara teşekkür ederken; "Bu projeyi gerçekleştirmek için birlikte alın teri döktüğümüz, fikir ve emek birlikteliği yaptık. Yıllardır düşünü kurup, gerçekleştirmeyi çok istediğimiz bir hayali hep birlikte hayata geçiriyoruz. 430 meyve fidanını toprakla buluşturduğumuz bu gün, Filyos Irmağı kenarında imece usulü bir meyve bahçesi kuruyoruz.

Bu ağaçlar büyüyüp önce renk renk çiçek açarak buraları bir cennet bahçesine çevirecek sonra meyve vermeye başlayıp, Çaycuma Belediyesinin bambaşka bir görünüme kavuşturduğu yaşam parkı kurdun, kuşun, karıncanın, hayat bulduğu, beslendiği, hayata tutunduğu bir mekan haline getirecek. Buradan geçen, spor ya da yürüyüş yapan yurttaşlarımız da dallarından bir meyve kopararak kendilerini tazeleme, soluklanma imkanı bulacak.

Biliyorsunuz imeceye katılan, uşakta olup katılamayan herkesin ismini diktiği ağaca asarak, ağaçla birlikte yaşamasını da sağlıyoruz. O ağaçlardan meyve yiyen herkes, okuduğu isme hayır duası ederek hayırla yad edilmesini de sağlayacak. Bu meyvelerden tadan herkes Çaycuma gibi bereketli bir kentte yaşamanın huzurunu, mutluluğunu duyacak.

Kendisi ya da sevdiği adına ağaç niyetlenip de bu fırsata erişemeyen tüm Çaycumalılardan özür diliyoruz. Çaycuma'da herkesin bir dikili ağacı olsun diye çıktığımız bu yolda çok büyük bir ilgiyle karşılaştık Projemizi kendisine açtığımız andan itibaren büyük bir heyecan ile destekleyen, belediyenin tüm olanaklarını seferber eden, modern Çaycuma'nın mimarı Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı ile Ziraat Odası'nın değerli Başkanı Rıza Çapkın'ın çok özel teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Çaycuma Belediyesi ve Ziraat Odası değerli personeline emekleri nedeniyle teşekkür ederim. Bu fidanların hayata tutunup meyveye durması en büyük dileğim ve umudumdur. Ancak buları dikmekli görevimizin sona ermediğini bilmenizi isterim. Ağaçları başta vandallar ve kötü hava koşullarından korumak, onları zaman zaman ziyaret ederek bakımını yapmak, gereğinde sulamak gibi görevlerimiz var. Diktiğimiz ağaçların üç dört ay sonra gelecek baharda açacağı renk renk çiçeği şimdiden hayal ediyor, içim mis kokularla doluyor. Bu huzuru hepinizin duyduğunu düşünüyor, katılan emek veren katılamayıp ta günkü burada olan herkese saygılarımı sunuyorum"diye konuştu.

Fidanların üzerine ağaçları sahiplenenlerin isimlerinin yazıldığı plakalar asıldı. Toplu fotoğraf çekiminden sonra etkinlik sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi