Ardahan'daki taş ocağında meydana gelen patlamada ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Taner Sarıvaz'ın (21) cenazesi, memleketi Zonguldak'ın Devrek ilçesinde toprağa verildi.

12 Mayıs'ta Ardahan'ın Çataldere köyünde bulunan taş ocağında meydana gelen patlamada, Selçuk Yazgan, Adem Demirci, Murat Çetin ve Taner Sarıvaz ağır yaralandı. Erzurum'da tedaviye alınan Taner Sarıvaz, dün yaşam mücadelesini kaybetti. İşçilerden Selçuk Yazgan ve Murat Çetin de önceki günlerde hayatını kaybetmiş ve toprağa verilmişti. Taner Sarıvaz'ın cenazesi, işlemlerin ardından memleketi Zonguldak'ın Devrek ilçesine gönderildi. Taner Sarıvaz'ın cenazesi, ilçeye bağlı Kabaca Köyü'nde Kabaca Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi.

Maden ve taş ocaklarında 4 kişilik ekip ile patlatma işi yapan işçilerin taş ocağıyla 3 günlük çalışma için anlaştığı ortaya çıktı. Olayın ikinci çalışma günü dinamit patlatma sırasında meydana geldiği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi