Zonguldak Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından iftar programı düzenlendi. Özel bir restoranda düzenlenen iftar programına MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika temsilcileri, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, teşkilat yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Yemek sonrasında konuşan Ülkü Ocakları Zonguldak Başkanı Recep Yavuz, "Ramazan rahmet ve mağfiret ayıdır. Ramazan birlik, beraberlik, rahmet ve güzellik ayıdır. Ülkü Ocakları, Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur fikriyatı ile Türklük onuru ve İslam şuuru ile dünyaya bakan bireyler yetiştirmeyi kendine şiar edinmiş, dostluk ve kardeşliğin yaşandığı, birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardırın yaşatıldığı kutlu bir dergahtır. Ülkü Ocakları tarihin kendisine yüklemiş olduğu misyonun farkında olan, yüce Türk Milleti'ne hizmet etmeyi kendine parola edinmiş, Türk Milleti'nin teminat olan Türk gençliğinin yetiştirilmesini kendisine görev edinmiş en büyük gençlik hareketidir. Teşkilatının her kademesinde şerefle görev yaptığım Ülkü Ocakları'na 12 Mayıs itibariyle Genel Başkanımız Olcay Kılavuz'un takdiriyle Ülkü Ocakları Zonguldak Başkanlığına seçildim. Bu kutlu davanın her kademesinde görev yapmak onurdur" açıklamasında bulundu.

"MAKAMLAR YÜKSEK ÜLKÜ VE HEDEFLERİMİZİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İÇİN BİR ARAÇTIR"

Makamların bir amaç değil araç olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Bizler siyasetçi değil, kutlu bir davanın takipçileri ve temsilcileriyiz. Bu anlamda makamlar bizim için asla bir amaç değildir ve olmamıştır. Makamlar yüksek ülkü ve hedeflerimizin gerçekleştirilmesi için bir araçtır. Bu anlamda giydiğimiz ateşten gömleğin, sırat gibi ince ve keskin yolun farkındayız. Göreve geldiğimiz günden itibaren Zonguldak'ta kardeşliğin tahsisi, Ülkücü Hareketin birliği için ortak paydaları oluşturmak, vatan ve millet sevdalılarının buluşma noktası olmak için yola çıktık. Zonguldak'ta ulaşmadığımız hiçbir ülküdaşımız kalmayacak. Kendisini ülkücü olarak ifade eden bütün arkadaşlarımız da elini taşın altına koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmayacaktır" şeklinde konuştu.

"ZONGULDAK'IN ADINI DUYURMAK EN ÖNEMLİ VE EN BAŞTA GELEN HEDEFLERİMİZ ARASINDADIR"

Zonguldak için çalışıp proje üreteceklerine dikkat çeken Başkan Recep Yavuz, "Zonguldak Ülkü Ocakları Yönetimi olarak ilimizde ve ilçelerimizde teşkilatlanma çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Biz biliyoruz ki yaşadığı yerin milliyetçiliğini yapmayan ülkesinin milliyetçiliğini yapamaz. Bu yüzden Zonguldak için çalışmak, bilinçli ve yarına emin adımlar atacak gençler yetiştirmek, ürettiğimiz projelerle şehrimizin değerlerine katkıda bulunmak ve yetiştirdiğimiz başarılı gençlerle Zonguldak'ın adını duyurmak en önemli ve en başta gelen hedeflerimiz arasındadır. Ülkü Ocaklı olan çocukları sokakta gördüğünüzde görmezden gelinen değil, 'İşte bizim çocuklar' dediğiniz çocuklar olarak yetiştireceğiz. Hepimizin özlediği ocak sohbetlerini, hepimizin özlediği ocak çayını birlikte içeceğiz. Zonguldak'ın en büyük, en donanımlı ve en iyi gençlik hareketi biz olacağız. Bu birliğimizi kuracağımız büyük toylarla hep birlikte kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi