Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen Yarıcı fındık üreticilerine yönelik eğitim, uygulamalı olarak bir fındık bahçesinde gerçekleştirildi.
Akçakoca'da bir fındık bahçesinde yapılan uygulamalı eğitime , Ferrero Sosyal Uzman Tuğçe Çiçek, Düzce Tarım il Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Ferrero Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş ve çok sayıda yarıcı fındık üreticisi katıldı.
Düzce İl Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Yarıcı fındık üreticilerine bir fındık bahçesinde dal budama, filiz alma gibi bir çok alanda uygulamalı eğitim verdi.
Ferrero Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş , Yarıcı tabir edilen fındık üreticilerine 4 gündür eğitim verildiği son gün ise sahada uygulamalı eğitimden geçtiklerini belirterek, ''İl tarım müdürlüğüne bağlı Ziraat mühendisimizle birlikte uygulamalı eğitimlerde, çiftçilerimize doğru budamanın nasıl yapılacağını ,doğru filiz alma,dal çıkarma ve uç budama konularında eğitimler veriyoruz. Sonuçları ilerde hep birlikte değerlendireceğiz'' dedi.
Fındık üreticileri ise uygulamalı eğitimde bir çok bilmediklerini öğrendiklerini belirterek, ''Dededen ve babadan kalma öğrendiklerimizle neyi yanlış yaptıklarımızı öğrendik. Tarlalarımızda uygulayacağız ve verimi artıracağımızdan eminiz. Bu eğitim bizlere çok şeyi bilmediğimizi öğretti. Eğitimlerden memnunuz'' diye konuştular.

Editör: Pusula Gazetesi