Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) yardım tırları Zonguldak'a ulaştı. ZONSİAD tarafından 'Bir el de sen uzat' kampanyası kapsamında Zonguldak'a her birinde 1000 adet olmak üzere 4 tır dolusu 4 bin yardım kumanyası geldi. Gelen kumanyalar valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına il genelinde dağıtımı gerçekleştirildi.

ZONSİAD OLARAK EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI POSBIYIK'I KINIYORUZ

ZONSİAD Başkanı Necdet Tıskaoğlu, Zonguldak'a 4 bin koli kumanya yardımı gönderdiklerini belirterek "Bu yardımı hakkaniyetli bir şekilde dağıttık. Kampanya kapsamında 75 adet Ereğli Belediyesi'ne kumanya yardımı yapmak istedik. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bu sayıyı beğenmeyerek reddetti. Kolileri Ereğli Kaymakamlığı'na teslim ettik. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ZONSİAD olarak kınıyoruz" dedi.

Başkan Tıskaoğlu, 500 hedef ile başladıkları yardım kampanyasında 5000 sayısını aşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını, hedeflerinize 6767 rakamına ulaşmak olduğunu belirtti.

"HEDEFİMİZ OLAN 5 BİN SAYISINA ULAŞTIK"

ZONSİAD Başkanı hedefleri ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Bugün 4 bin kumanya kolisini Zonguldak'a gönderdik. Kampanyamız büyüdü, hem de Almanya-Türkiye ilişkisi güçlenmiş oldu. Dağıtım konusunda biz hakkaniyetli olmaya çalıştık. Şu an kumanya kolilerini merkez ve ilçelerdeki valilik, kaymakamlıklar, belediyeler sivil toplum kuruluşlarına ve muhtarlara teslim etmeni mutluluğunu yaşıyoruz. Çok gururluyum çok mutluyum. İnanılmaz bir şey oldu, 5 bin sayısına ulaştık. Hedefimiz 67 67 yani 6767 rakamına ulaşmak. Ve bu kampanyaya destek veren bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel bir iş olduğu güzel bir iş başardık."

"ZONGULDAK'TA GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ"

"Akşam biraz üzüldük açıkçası. Biz özellikle ciddi bir ekiple beraber bütün belediye başkanlarını aradım. Yani Çatalağzı Belediye Başkanı, Muslu Belediye Başkanı, Karapınar Belediye Başkanı, Elvanpazarcık Belediye Başkanı dahil tüm belediye başkanlarını aradım. Ancak Ereğli Belediye Başkanı 75 rakamını beğenmeyerek yardımı reddetti. Bunun üzerine 75 koliyi Ereğli Kaymakamlığı'na teslim ettik. Çok üzüldük, yani biz birleşmek için bunları yapıyoruz, ayrışmak için değil. Yani bunları konuşmamamız lazım ama ben burada Ereğli Belediye Başkanı olarak derneğim adına şahsım adına Halil Posbıyık'ı kınıyorum. Ancak sadece belediye başkanını kınıyorum. Biz Ereğli ile etle tırnak gibiyiz. Biz birleşeceğiz, biz bu şehirde teşvikleri hayata geçireceğiz, tekrar yeniden tersine bir göç getireceğiz. Bizim asıl amacımız bu. Zonguldak'ı daha geliştirip kalkındırmak bizim en başta hedefimiz. Burada birleşmek istiyoruz, biz ayrışmak istemiyoruz, dediğim gibi ben sadece Ereğli Belediye Başkanını kınıyorum. Ereğli dostlarımı kınamıyorum."