Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde felçli bir çocuğa yardım amacı ile 'Renk ve Ahenk' temalı karma resim sergisi açıldı. Küratörlüğünü Figen Ramazanoğulları, Organizasyonunu Ayda Sezgingil Doğan'ın yaptığı sergiye Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilciliği de destek verdi.

Açılış kurdelesini Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ressamlar ile birlikte kesen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; "Figen Hamına Çaycuma olarak şey borçluyuz. Sergide yer alan sanatçılarımıza ilçemize geldikleri için teşekkür ediyorum. Çaycuma sadece, evi, sokağı, marketleri olan bir yer değil, sosyal ve sanatsal faaliyetlerde de kendini günden güne geliştiren güzel bir yaşama alanıdır. Şehir sadece binalardan ibaret değildir. Bu etkinlikler hakikaten mutluluk tablosu"dedi.

İlçe Müftüsü Ayhan Ermiş tarafından yapılan açılış duasından sonra sergi gezildi.

Serginin Küratörlüğünü yapan Türkiye'nin ilk su altı ressamı Figen Ramazanoğulları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına dizlerinden aşağısı olmayan bir çocuk için yadım amaçlı sergiyi açtıklarını ifade ederek 50 ressamın eserleri ile sergiye değer katıldıklarını söyledi.

Serginin kişisel olmadığını bir çok değerli sanatçının katılımı ile yardım amaçlı gerçekleştiğini ifade eden Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Zonguldak Temsilcisi Cem Ünal; "Amacımız farkındalığı artırmaktı. Sadece sanatçıların eserlerinin gösterildiği bir yer değil, onun ötesinde. Gönül isterdi ki sergide bu şekilde tanıtılsın. El emeklerini burada sergileyip gelir elde etmeye çalıştık. Belediye başkanımız açılıştan önce daha farklı konuşsa idi çok daha iyi olurdu. Hiç bir kurum kişisel değildir. Biz halk için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz"diye konuştu.

04-12 Ocak 2020 tarihine kadar gezilebilecek serginin açılışına daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cem Ünal mavi kapak toplayarak derneği destek veren Kayıkçılar Ortaokulu Müdürü İbrahim Arslan ve öğrencilerine teşekkür belgesi verdi. Sergiye katılamayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş faks çekerek serginin amacına ulaşmasını temenni ettiler.