Ziyaretin olumlu geçtiğini belirten Çiloğlu yaptığı açıklamada "Göreve yeni seçilen Ak Parti merkez ilçe başkanı Sayın Mustafa Çağlayan ve İl Başkanı Sayın Zeki Tosun'u makamında ziyaret ettik. Çok samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Zonguldak ve Çaycumamızın genel sorunları konuşuldu. Ziyarette biz STK'lar ülkemizde ve Zonguldak imiz da yapılmayan projeleri eleştirdiğimiz gibi, yapılan olumlu projeler içinde teşekkür etmemiz gerektiğini de ifade ettim. TTK'nın güçlendirilmesi ve işçi alınması gerektiği, bununla beraber Zonguldakımızın TTK ya bağlı ekonomisinin değişmesi gerektiğini, Filyos Vadi Projesi ile sanayinin geliştirilmesini, turizm ve tarım yatırımlarının yapılmasını konuştuk.

Özellikle bugün imzalanan Çaycuma da 3 bin kişinin çalışacağı OSB Sera Projesi için her iki başkana ve bu projeyi başlatan önceki valimiz Sayın Ali Kaban a, bu projeyi devam ettiren valimiz Sayın Ahmet Çınar a, siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza teşekkür edip bölgemize hayırlı olmasını diledim.

Her iki başkan da Zonguldak ile ilgili önümüzdeki günlerde yapılması planlanan konularla ilgili bilgiler verip hepsini de takip ettiklerini ifade ettiler. Hele ki Zonguldak'ın, ekonomik kalkınma hamlesi çerçevesinde pilot il seçildiğini bu amaç ile bölgemizin önde gelenleri ile bir araya geleceklerini ifade ettiler. Bu hamlenin amacına ulaşması durumunda Zonguldak'ın önü açılır göç geriye döner. Bizlerde takipçisi olacağız.

Özellikle Sayın Tosun'un son günlerde gündemde olan yerli otomobil fabrikası içinde görüşmeler yaptıklarını söylemesi bizleri heyecanlandırdı. Bu yatırımın da birçok şartları içerdiğini bu şartlar çerçevesinde değerlendirileceğini ifade etti.

Zonguldak ta birlik ve beraberlik içerisinde olursak sorunların daha kolay çözülebileceği, ortak paydamızın Zonguldak ve Zonguldaklılık bilincinin olduğunu karşılıklı olarak ifade ettiğimiz ziyaret sonrası, karşılıklı olarak başarılar diledik.

Her iki başkana verdikleri bilgilere ve misafirperverliklerine çok teşekkür ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi