İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, pandemi sürecinde esnafın zor durumda ve bitik olduğunu belirterek parti olarak bütçe görüşmelerinde bu sorunları gündeme getirdiklerini belirtti.

Vergi ve sigorta borçlarının yapılandırılması gerektiğini vurgulayan Erkmen "Partimizce dile getirilen ve halen adım atılmayan vergi borçlarının yapılandırılması hakkında hükümetten adım atılmasını bekliyoruz. Bu açıdan İyi Parti olarak müracaatların Ocak ayı sonuna kadar uzatılması, ödemelerin ise 6 ay ertelenerek Temmuz ayında başlatılması önerimizi yöneliyoruz" dedi.

Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle,
"Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması hakkında açıklamamız. Pandemi sürecinde, bu süreçten en fazla mağdur olan kesimlerin başında esnaflarımızın ve işyeri sahiplerinin olduğunu hep dile getirdik. Esnaf ve işletme sahiplerinin durumu hakikaten vahim. Kahveciler, Servis otobüsçüleri ,Kantinciler gibi pek çok sektör perişan. Bu nedenle Bütçe görüşmeleri sırasında Partimizce dile getirilen ve halen adım atılmayan Vergi borçlarının yapılandırılması hakkında hükümetten adım atılmasını bekliyoruz. Aralık sonu itibariyle yapılandırma müracaatları bitecek ve Ocak ayında ödemeler başlayacak. Esnaflarımız henüz aldıkları kredi taksit borçlarını ödeyemezken, Ocak ayındaki ödemeleri yapmaları mümkün değil. Bu açıdan İyi Parti olarak müracaatların Ocak ayı sonuna kadar uzatılması, ödemelerin ise 6 ay ertelenerek Temmuz ayında başlatılması önerimizi yöneliyoruz. Esnafımıza ve İşyeri sahiplerine bir nebzede olsa nefes aldıracak bu önerimizi, Hükümetin hayata geçirmesini bekliyoruz. Çünkü esnaf, milletimizin temel direğidir.
Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."