-ÖZEL İÇERİK-
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sami Aydın'ın işletmeciliğini üstlendiği TTK Memurlar Lokali'nin kaçak olarak yapılan bölümleri için imar affından yararlanmak üzere alınan yapı kayıt belgesini iptal etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı kayıt belgesinin iptal edildiğini bir yazı ile Zonguldak Belediye Başkanlığı'na bildirdi. İşletmeci Sami Aydın, yapı kayıt belgesinin iptalini yargıya taşıdı.
Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na ait TTK Memurlar Lokali'ni işleten Sami Aydın, yıllardır kaçak olarak yaptığı inşaatlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'dur' dedi.
TTK'nın göz yumduğu kaçak yapılaşmaya dönemin Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'de ses çıkartmamıştı.
Sami Aydın, kenti yönetenlerin gösterdiği anlayışla hem TTK arazisi içinde hem de Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait arazide kaçak yapılaşmalarla tesisi büyüttü.
Hükümetin çıkardığı 'İmar Barışı'ndan yararlanan Sami Aydın, yapı kayıt belgesini almayı başardı. Ancak Bakanlık, yaptığı inceleme sonucu yapı kayıt belgesini iptal etti ve durumu Zonguldak Belediyesi'ne bildirdi.
Sami Aydın, karara itiraz etti. Yargı aşamasının iki ay sürmesi bekleniyor.
İki aylık sürenin dolmasının ardından Zonguldak Belediyesi, İmar Müdürlüğü ekipleri, TTK Memurlar Lokali'ne giderek kaçak yerleri mühürleyecek.
Zonguldak Belediyesi İmar ve Şehirilik Müdürü Tayfun Albayrak, TTK Memurlar Lokali'nin yapı kayıt belgesinin iptal edildiğine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararının belediyeye ulaştığını belirterek "Mahkeme süreci tamamlandığında belediye olarak gerekli işlemlere başlayacağız" dedi.
İşletmeci Sami Aydın, yaptığı kaçak tesisin yıkılmaması için haber yapan gazetecileri, işlem yapan memurları ve yapı kayıt belgesinin iptalinden sorumlu tuttuğu kişileri "Ben burası için bedel ödedi. Hapis yattım. Yıktırmam. Kimse yıkamaz. Oğlumu zor tutuyorum" diyerek tehdit ediyor.