Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nde yapımı süren 184 oda, 404 yatak kapasiteli 4 yıldızlı otel inşaatından sorumlu Batı Karadeniz Yapı Denetim Firması, 26 Ağustos 2021 tarihinde otel inşaatında ruhsat ve eklerine aykırı imalat yapıldığını tespit etti. Yapı denetim şirketinin eksiklikleri Filyos Belediyesi'ne bildirilmesi üzerine otel inşaatı Belediye İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

Kayserili Güpgüpoğlu ailesi tarafından yıllar önce inşaatına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen dört yıldızlı otel inşaatı ilkin 08 Haziran 2021 tarihinde Sahibinden.com'da 145 milyon liraya satışa sunulmuştu.

Bir internet sitesinde Belediye ile otel sahipleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mühürleme işleminin yapılacağı iddia edilmişti. İnşaatın yapımından sorumlu yanı denetim şirketinin tuttuğu rapor üzerine otelin mühürlenmesi dikkat çekti. Otel sahiplerinin inşaatta ruhsat ve eklerine aykırı imalat yaptıkları bunun ortaya çıkmaması için 'Belediye Başkanı otelimizi mühürleyecek' şeklinde bilgi yaydıkları iddia edildi.
Otelin satış ilanındaki bilgileri ise şöyle:

ZONGULDAK İLİ - ÇAYCUMA İLÇESİ - FİLYOS BELDESİ

BODRUM - ZEMİN - ASMAKAT - TESİSAT KATI + 5 KAT

TOPLAM 16.814 M2 İNŞAAT ALANLI

TURİZM YATIRIM BELGELİ

160 ODA , 20 SUİT ODA , 4 ENGELLİ ODASI , TOPLAM 184 ODA 404 YATAKLI

FİLYOS LİMANI ENDÜSTRİ BÖLGESİ , SERBEST BÖLGE 5 KM

BARTIN 40 KM

ZONGULDAK 40 KM

İSTANBUL 400 KM

ANKARA 300 KM

ÇAYCUMA HAVAALANI 25 KM

PROJELİ - RUHSATLI -YAPI DENETİM KONTROLLÜ KABA İNŞAATI TAMAMLANMIŞ ( % 70 ) SEVİYE

DUVAR ,SIVA , SIHHI TESİSAT , YANGIN , PİSSU TESİSATI , DIŞ CEPHE YALITIM , ÇATI İŞLERİTAMAMLANMIŞ

SATILIK

TAPU ALANI 2.778 M2

OTEL OTURUM ALANI 1.750 M2