Doğuştan veya küçük yaşlarda gelişen olumsuzluklar sonucunda diş bozuklukları oluştuysa ve herhangi bir diş hekimine gidilmeyerek durum ertelendi ise diş bozuklukları hayat boyunca devam edebilecek bir problemdir. Diş sağlığı alanında ortodonti olarak isimlendirilen diş çapraşıklıklarını tedavi etmenin kendi alanında birkaç farklı tekniği bulunmaktadır ancak diş ve çene yapısı bozukluklarının ertelenmesi kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyeceği gibi aynı zamanda da estetik görünüm açısından büyük bir kaygı oluşturabilmekte. Diş çapraşıklıklarının ve çene yapısının düzelmesi için uygulanan ortodontik tedaviler hemen hemen her yaşta bireye uygulanabilmekte, tabii ki tedaviyi engelleyecek başka bir sağlık problemi yok ise.

Diş teli tedavisi olarak da bilinen ortodonti tedavisi için alanında uzman bir kliniğe veya doktora ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız. Çünkü bireye uygulanılacak olan ortodonti tedavisinde kesinlikle doğru muayeneler yapılarak doğru tedavi çözümleri sunulmalıdır. Bursa'nın en iyi diş klinikleri arasında yer alan Koru Diş Bursa ortodonti alanında Türkiye'nin en iyi ortodontistlerinden olan Doç. Dr. Ahmet Yalçın Güngör ile hasta kabülüne devam etmekte. Bursa içinden değil, Türkiye'nin dört bir yanından tedavi için Koru Diş Kliniği'nin ziyaret edildiğini belirtmek isteriz. Sizlerde eğer Bursa'da ikamet ediyorsanız veya Bursa iline yakın iseniz, Koru Diş Kliniği'nin web adresini incelemenizi veya iletişim bilgileri aracılığı ile iletişime geçerek detaylı bilgi almanızı önermekteyiz.

Ortodonti Nasıl Yapılır?

Gerekli tedavilerin yapılmasından sonra braket ve tel takımı gerçekleştirilir. Öncelikle her dişin üzerine gelecek şekilde braket takılma işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında ara kısımlardan teller geçirilerek teller sıkılır. Her ay düzenli olarak sıkım işlemi gerçekleştirilir. İşleminiz kesinlikle uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir. Koru diş kliniğinde bütün hijyen kurallarına dikkat edilirken işin ehli doktorlar ile çalışılmaktadır. Bursa'da bulunan klinik son sistem teknoloji ile donatılmıştır.

Ortodonti İçin Uygun Yaş Aralığı

Ortodonti tedavisi için çene yapısının oturmuş olması gereklidir. Bunun için uygun yaş aralığı yedidir. Yedi yaşından sonra ortodonti tedavisi gerçekleştirilebilir. Koru Diş Bursa ortodonti alanında uyguladığı tedavi şekli şöyledir; Ortodonti tedavisine başlanmadan gerekli kontroller ve film işlemleri gerçekleştirilir. Çenede herhangi bir bozukluk söz konusu ise öncelikle çene yapısı düzeltilir. Diş şikayetleri olan ve yeteri boşluk oluşmayacağından dolayı ileride şikayet doğurabilecek durumların da tespit edilerek gerekiyorsa ortodonti tedavisinde diş çekimininde yapılabileceği belirlenip hastaya söylenir.
Ortodonti tedavisinde diş çekimi mümkündür ancak çok istisnai bir durumda diş boşluklarının yetersiz gelmesi durumunda hastanın daha sağlıklı ve düzgün bir diş - çene yapısına sahip olabilmesi için bu yöntem uygulanabildiğini de belirtmek isteriz.

Braket Takımında Can Yanar Mı?

Koru Diş Bursa diş teli alanında uzman olan Doç. Dr. Ahmet Yalçın Güngör cevaplıyor;
Braketler takıldığında herhangi bir şekilde canınız yanmaz. İlk etapta ağız içerisinde bulunan metallerin ağırlığı hissedilir. Dudak içerisine temas eden metaller aşınma ve tahrişe neden olabilir. Bu süreç ilk hafta için geçerlidir. Zamanda ağız içi bu yapıya alışarak aşınmalar yok olur. Dişlerin sıkılmasından sonra esneme payının kısıtlanması yemek yemenize engel oluşturur. Bu süreç de geçicidir. Dişlerinizin her ay sıkılaşmasından sonra birkaç gün yemekleri çiğnemekte zorlanırsınız. Sıvı gıdalar tüketerek bu durumu atlatabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için ortodonti alanında Bursa'da hizmet veren ve Türkiye'nin dört bir yanından hasta kabülüne devam eden Özel Koru Diş Kliniği'nin web adresini ziyaret edebilirsiniz.
korudis.com

Editör: Pusula Gazetesi