Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı ve Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürlüğü görevlerini yürütürken, 27 Mayıs 2014 tarihinde işyerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yalçın Arslan, 3'üncü ölüm yıldönümünde sevdiği şarkılarla anıldı.

Yalçın Arslan Türk Sanat Müziği Topluluğu, Şef Levent Özger yönetiminde muhteşem bir konser verdi. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) dün akşam düzenlenen konsere; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve eşi Nurten Akdemir, Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet İzzet Türkçelik, merhum Yalçın Arslan'ın eşi Kadriye Arslan, oğulları Seçkin Arslan, Ali Arslan, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Salon tıklım tıklım dolarken, aralara sandalye atıldı, içeriye giremeyenler oldu.

Konser öncesi kısa bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Sunuculuğunu Şebnem Tavgaç'ın yaptığı konserde, koro ve solo şarkılar seslendirildi. Sunucu Tavgaç, Yalçın Arslan'ı saygıyla andıklarını belirterek, "Zonguldak'ta kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiği desteklerden dolayı anısını yaşatmak üzere topluluğumuza adını verdiğimiz değerli büyüğümüz Yalçın Arslan'ı, aramızdan ayrılışının üçüncü yılında saygı ve sevgi ile anıyoruz. Yalçın Arslan Türk Sanat Müziği Topluluğu olarak nice başarılı konserlerde sizlerle buluşmak üzere" dedi.

Zeki Müren ve Yıldırım Gürses ağırlıklı seslendirilen eserler, seyirciler tarafından büyük alkış topladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, konserin ardından yaptığı konuşmada, Yalçın Arslan'ı anarak, "Değerli dostum Yalçın Bey'le birlikte görev yaptık. Onunla çok güzel anılarımız ve güzel günlerimizi oldu. Kendisi çok neşeli ve esprili bir insandı. Birbirimizi hiç üzmedik, sporu çok severdi. Spor etkinlikleri sayesinde Türkiye'nin birçok kentine birlikte gittik. Kendisi nur içinde yatsın, çok erken kaybettik. Bir gönül dostumuzu, gönül arkadaşımızı kaybettik. Zonguldak'ta ne çok seveni var ki, bu salonu doldurdunuz. Yalçın Arslan sevenleriyle birlikte Zonguldak'ta yaşatılacak" diye konuştu.

Konser sonunda Şef Levent Özger'e çiçek verildi.

Editör: Pusula Gazetesi