-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, ulusal basında Zonguldak'ın 9 tehlikeli il içinde olduğu yönündeki haberin yalan olduğunu ifade ederek Corona Virüs "Biz iyiye gidiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürümüz de böyle diyor" dedi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Corona Virüs vaka sayılarıyla ilgili 11 Mayıs 2020 tarihinde açıkladığı tablo kamuoyunun içini rahatlatmıştı.

ZONGULDAKLILARIN AKLI KARIŞTI

Vali Bektaş, 'sıfır vaka, sıfır vefat' açıklamasından bu yana Zonguldak'ta 3 yeni Corona Virüs vakası tespit edilirdi. 30 hasta taburcu edildi. Ancak dün ulusal basında çıkan haberler birlikte Zonguldaklının aklı karıştı. Haberde 9 ilin tehlikeli olduğu vurgulanarak "Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye başladı. Bu iller için de sokağa çıkma yasağı kararı gelebilir" açıklaması yaptı.

UÇAR: "ZONGULDAK OLARAK BU SÜRECİ HIZLI BİR ŞEKİLDE ATLATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

AK Parti Milletvekili Uçar, ulusal basındaki haberi yalanlayarak Pusula'ya şu açıklamayı yaptı; "Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş ve İl Sağlık Müdürümüz Ertuğrul Güner, Zonguldak ilimizle ilgili Corona Virüs vakaları hakkında paylaşım yapıyor. Kendisinin ifade ettiği gibi zaman zaman 3 vaka, zaman zaman 1 vaka, zaman zaman da hiç vaka görünmüyor. Bu rakamlar ilimiz adına sevindirici rakamlar. 23 Nisan 2020 tarihi itibariyle vaka sayılarımız her geçen gün düşmeye başladı. 10'un altında rakamlar seyretmeye başladı. Sayın Valimizin de belirttiği gibi vaka sayılarımızda düşüş başladı. Ancak ulusal basında Zonguldak ilimizin 9 tehlikeli iller arasında olduğu açıklandı. Biz Corona Virüs sürecinde ilk zamanlarda hızla yükselmelere oldu, Zonguldak olarak bu süreci hızlı bir şekilde de atlattığımızı düşünüyorum. Son dönemdeki verilerimizin iyi olduğunu görüyorum. Sağlık bakanlığımızın ve sağlık müdürlüğümüzden aldığımız bilgiler doğrultusunda şu an riskli iller içinde değiliz. Vaka sayılarımız her geçen gün düşüyor, emeği geçen bütün sağlıkçılarımıza teşekkür ediyorum. Bizi il olarak iyiye gidiyoruz. Tabi bizim bu açıklamalarımızı Sağlık Bakanlığımızdan ve İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiler doğrultusunda paylaşıyoruz. İyiye gitsek de tedbiri elden bırakmamak adına vatandaşlarımızın hassas ve duyarlı, tedbiri elden bırakmamaları konusunda ricada bulunuyorum."