Çarşamba günü Batı Karadeniz Bölgesinde görülecek yağışların genellikle yağmur şeklinde olması beklenirken, Perşembe günü ise yağışların, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği ve yağışların bölge genelinde karla yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA ANİ DÜŞÜŞLER BEKLENİYOR. SICAKLIKLAR 15 DERECE AZALACAK!

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilecek (10-15) derecede azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Çarşamba günü İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde, güney ve güneybatı yönünden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği, Perşembe günü ise Batı Karadeniz Bölgesin kuzey ve kuzeybatı yönlerine döneceği tahmin ediliyor. Diğer yandan Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmek meydana gelebileceğinden dolayı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.