TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Anayasa değişiklik teklifinin birinci turunda, üçüncü maddenin gizli oylaması sırasında başlayan kavga, gece boyunca sürdü. AK Parti milletvekilleri, oylama sırasında CHP'lilerin görüntü çekmemesi için kabinlerin ön tarafında durunca, tartışmalar yeniden alevlendi. Milletin meclisi TBMM'de milletvekilleri, ilk kez böylesine büyük bir kavgaya karıştı. Yumruklar-tekmeler yetmedi, masalar-sandalyeler, sus şişeleri havada uçuştu.

TBMM'de AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında çıkan kavgada, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar başroldeydi. AK Parti'nin diğer milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu ile CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu, kavganın merkezine giremedi. CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, kavganın merkezinde olan bir başka isim oldu. Daha önce de pek çok kavga olayına karışan Ulupınar, gösterdiği üstün gösterdiği performans ile Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların gözüne girmeyi başardı.

Başta Özcan Ulupınar olmak üzere AK Parti ve CHP Zonguldak milletvekillerinin tekmeli- yumruklu kavgada ortaya koyduğu performans, "Bu yumrukları Zonguldak için neden sallamıyorlar?" sorularını akla getirdi. Zonguldak'ın sorunları için yumruğunu masaya vuracak milletvekili arayan Zonguldaklılar, "Demek ki, milletvekillerimiz istediklerinde yumruklarını çıkarabiliyorlar. Bu yumrukları, keşke birbirlerine vurmak yerine Zonguldak için vursalardı" yorumunda bulundular.

Editör: Pusula Gazetesi