Formda kalmak ve sağlıklı yaşamak için spor yapabilirsiniz. Aynı zamanda bazı spor hareketleri vücut direncinizi arttırmaya yöneliktir. Bu hareketler basit olup evde kolayca uygulayabilirsiniz. İşte vücut direncinizi arttıran 5 spor yöntemi:

1. Şınav

En çok bilinen spor hareketlerinin başında şınav gelir. Hemen herkesin bildiği bu hareket, ön kas grubunu çalıştırarak gün boyu formda kalmanızı sağlar. Fitness kondisyon ürünleri ile şınav hareketinizi destekleyebilirsiniz. Böylece vücut direncinizi arttırabilirsiniz.

2. Mekik

Bu hareket karın kaslarınızı çalıştırmaya yöneliktir. Her gün düzenli yapıldığı takdirde hem karın bölgenizdeki yağlardan kurtulabilir hem de forma girebilirsiniz. Evde kolayca mekik çekebilirsiniz. İsterseniz bir mat üzerinde ya da halı üzerinde bu hareketi kolayca yapabilirsiniz.

3. Ağırlık Çalışmak

Belirli bir kas kütlesi elde etmek için dengeli beslenmenin yanında ağırlık çalışabilirsiniz. Dambıllar ve el ayak ağırlıkları ile istediğiniz yerde vücudunuzun direncini yükseltebilirsiniz. Ağırlık çalışmadan önce ısınma hareketleri yapabilirsiniz. Böylelikle olası kazaların önüne geçebilirsiniz.

4. Plank

Son zamanlarda oldukça yaygın olan Plank hareketi ile vücudunuzun baştan aşağı direncini arttırabilirsiniz. Kol, omuz, karın ve bacak kaslarını aynı anda çalıştıran bu hareket, aynı zamanda bir denge hareketi olarak biliniyor.

5. Wall Push Up

Duvara tutunarak yapılan bu hareket, vücudunuzun esnemesine yardımcı olur. Böylelikle ağır hareketlere başlamadan önce iyi bir egzersiz yapabilirsiniz. Wall Push Up kol kaslarınızı çalıştırır.