Yönetim kurulu adına açıklamayı Dernek Başkanı Ramazan Taşdemir yaparak şunları söyledi; "Son günlerde sosyal medyada ve ulusal medyada çıkan haberlere göre, Volkswagen otomobil fabrikasının Türkiye'ye kurulabileceği ileri sürüldü. Gazete haberlerinde siyasi çekincelere karşın finansmanının belirleyici olacağına dikkat çekildi. Kesin kararın henüz verilmediği belirtildi.

Bu duyumlar ÇAYDER yönetimi olarak bizleri heyecanlandırmaya yetmiştir. Bu anlamda ülkemizde 3'ncü büyük liman olacak Filyos Limanına sahip olan Zonguldağımızın Çaycuma İlçesinde havayolu, deniz yolu, kara yolu, demir yolu bulunması en büyük avantaj olacaktır. İlçemizin arazi bakımında da çok uygun olduğunu düşünmekteyiz. Ayrıca ilimize çok büyük katma değer kazandıracağına inancımız tamdır. Budan dolayı ÇAYDER olarak üzerimize düşeni yapmak amacı ile Zonguldak'ta faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşları ile beraber kamuoyu oluşturmak için elimizden geleni yapıp katkıda bulunmak istiyoruz.

Ayrıca bu konuda en büyük görev yöre milletvekillerimize düşmektedir. Onların da ellerinden geleni yapacaklarına inancımız tamdır. Zonguldak'taki siyasi parti temsilcileri ile el ele verip bu önemli projeyi ilimize kazandıralım. Bu konuda alt yapı yaparak imkan sağlayalım"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi