Uzun zaman Fransız sömürgesi olarak kalan Vietnam'da her bir köşe farklı bir tarih dokuyu barındırmaktadır. Vietnam'da insanlar seyahat etmek için genel olarak havayolunu tercih ediyorlar. Burada uçaklar hem hızlı seyahat etme konforu sunuyor hem de oldukça ucuz uçuşlar düzenleniyor.

Vietnam'da gezip görmeniz gereken büyük şehirler ise Hanoi, Hai Phong, Ho Chi Minh City, Bien Hoa, Can Tho, Vung Tou, Da Nang, Hoi An, Nha Tranh, Buan Ma Thout ve Hue bu şehirlerdendir.

Vietnam'a gitmek için en doğru zaman kesinlikle Eylül - Mayıs ayları arasıdır. Çünkü bölgede muson yağmurlarının etkisi görülen zamanlarda keyifli vakit geçiremeyebilirsiniz. Ülke bulunduğu konum itibari ile sıcak bir ülkedir yaz aylarında sıcaklık 40 derecelere kadar yükselmektedir.

Vietnam sahilleri, tarihi alanları ile görmeniz gereken ülkeler listesinde yer almalıdır. Ülkemizden Vietnam'a gitmekte hiç zor değildir. İsterseniz THY sayesinde direk uçuşlar ile isterseniz de aktarmalı uçuşlar ile bu eşsiz güzellikte olan ülkenin tadını çıkarabilirsiniz.

Vietnam için ülkemizden gidecek olan ziyaretçiler için Vietnam vizesi alma işlemleri hiç zor değildir. Vize başvurusu internet üzerinden bile 24 saat online yapılabiliyor. Hatta seyahat firmanız bile vize işlemlerinizi oldukça kısa sürede halledebilmektedir.

Vize Başvurusu Kısa Sürede Sonuçlanır mı?

Vietnam vize başvurunuz genel olarak en uzun süre 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vietnam'da iki çeşit vize bulunmaktadır. Biri turistik, diğeri ise ticari vizedir. Gezmek görmek amaçlı gidiyor iseniz ve 1 aydan az süre ülkede kalacaksanız turistlik vize almalısınız. Ancak bir ayı geçecek ise kalışınız mutlaka ticari vize almanız gerekmektedir.

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam'a vize alma konusunda genel olarak zor olduğu konusu sıklıkla dile getirilmektedir. Ancak bu durum aslında düşünüldüğü kadar bir zorluk içermemektedir. Vietnam vizesi almanızın ilk şartı elbette pasaportunuzun olmasıdır. Eğer Vietnam'a vize başvurunuzu bir acente ile yapıyor iseniz bu işlemler oldukça kolay halledilmektedir. Vietnamda bulunan Vietnam Rehberi adında ki ilk Türk vize danışmanlık firması 8 yıllık Vietnam tecrübesi ile güvenilirliliğini korumaktadır. Hatta vize başvuru işlemlerinizi kendiniz hiçbir ücret ödemeden internetten başlatabiliyorsunuz.

Acentenize pasaportunuzun ve Vietnam'da kalacağınız süreleri gösteren biletinizin fotoğrafını atmanız yeterli olacaktır. Evraksız Vietnam vizesi işlemleriniz başlamış bulunmaktadır. Başvurunuzu değerlendiren Vietnam göçmenlik bürosu size 7 gün içerisinde bir cevap niteliği taşıyan vize onay mektubu göndermektedir. Bu mektup sayesinde Vietnam'a ayak basar basmaz havaalanında vizeniz yetkililerce pasaportunuza işlenmektedir.

Ayrıca Vietnam vizesi 2019 yılında hızlı vize başvurusu yapma imkanını da ziyaretçilerine sunmaktadır. Ekspress vize işlemleri ise çok daha kısa sürede ortalama 2 veya 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Vietnam'a Giriş İçin Onay Mektubu

Vietnam'ı ziyaret etmek istediğinizde mutlaka ülkeye girişinizi onaylayan vize onay mektubunuzu almanız gerekiyor. Zaten ülke başvurunuzu uygun bulmaz ise sizi ret etmektedir. Vietnam büyükelçiliği başvurusu ile ülkeye gitmek istediğiniz zaman o yorucu evrak sistemi içerisinde uzun bir zaman kaybı yaşayacaksınız. Bu sürecin başlaması ile kendi bağlantılarınızı sağlayarak Vietnam'da bulunan bir acente ile iletişime geçerek Vietnam vizesi C1 belgesi alabilirsiniz. Vietnam Rehberi seyahat acentası işlemlerinizi sizin adınıza tamamlamaktadır. Bu belge aslında sizi ülkeye davet eden resmi bir belgedir. Yine bu belge olmadan ülkeye giriş yapamamaktasınız. Büyükelçilikler başvurunuzu değerlendirirken mutlaka bu belgeyi sizden talep etmektedir.

İster turist olarak gidin isterseniz de ticari amaçla Vietnam vizesi nasıl alınır araştırmadan harekete geçmeyiniz. Acentelerin sunduğu kolaylıklar varken gereksiz zaman kayıpları ile uğraşmayınız.

Bu Kadar Uğraşın Ardından Vietnam'ın Tadını Çıkarın

Vize başvurusunu acenteniz yapmış ise elbette hiç yorulmadan valiziniz alıp kısa sürede ülkeye giriş yaparak tatilin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Ancak kendi işlemlerinizi yapmış ve kabul edilmiş iseniz tüm Vietnam sokaklarının tadını ayrı ayrı çıkarmalısınız.

Editör: Pusula Gazetesi