Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde otomobilin çarpıp kaçtığı Perçin isimli köpek ağır yaralandı. Sahibi İlyas Uslu tarafından önce İlçede bulunan kliniğe ardından nakil üzerine Zonguldak Veteriner Kliniğine götürüldü.

Kaza, akşam saatlerinde Çaycuma İlçesi Havaalanı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Perçin isimli köpek tasmasından kurtularak ana yola çıktı. Bu sırada seyir halinde hızlı ilerleyen bir otomobil köpeğe çarpıp olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde yerde yatan Perçin isimli köpeğini gören İlyas Uslu köpeğini aracı ile önce ilçede bulunan veterinere ardından nakil olması ile Zonguldak Veteriner Kliniğine götürdü. Veteriner Hekim Önder Alkan tarafından muayenesi yapılan Perçin'in burun ve ağız kısmında kanamalar olduğu tespit edilerek tedaviye alındı. Perçin tedavisinin ardından sahibi İlyas Uslu'ya teslim edildi.

TASMASINDAN KURTULMUŞ

Kaza sonrası yaşadıklarını anlatan Perçin'in sahibi İlyas Uslu, "Boynunda tasması vardı. Ancak tasmasını kopartınca havaalanı yoluna koşmuş. Bu sırada bir otomobil köpeğime çarpıp kaçmış. Köpeğime aracı olarak önce ilçede bulunan veterinere götürdüm burada muayene yapıldı ancak nakil olması üzerine hiç zaman kaybetmeden Zonguldak'a veteriner kliniğine götürdüm" diye konuştu.

BURUN VE AĞIZ İÇİNDE KANAMALAR VAR

Yaralı köpekle ilgili bilgiler veren Zonguldak Veteriner Kliniği Hekimi Önder Alkan, "Köpeğimizin muayenesini yaptık. Burun ve ağız içinde kanamalar tespit ettik. Buda akciğeri etkilemiş olabilir. Köpeğimizi röntgeni alacağız vücudunda kırık var mı bunları tespit edip ardından da tedaviye başlayacağız" dedi.