Zonguldaklı Veteran Milli Güreşçi Varol Demirköse Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer kazanan başpehlivanlara "Devlet Sporcusu" ünvanının kanunlaşmasının ardından "Veteran Milli" sporcuların da aynı kapsama alınmamasına sitem etti. Demirköse "Yurt içi faaliyet olan Kırkpınar güreşlerinde Altın kemer alan Başpehlivanlara "Devlet Sporcusu" ünvanı verilirken, Uluslararası faaliyet olan Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonasında dereceye giren sporculara "Devlet Sporcusu" ünvanı verilmemesi doğru değildir" dedi.

İŞTE VAROL DEMİRKÖSE'NİN SİTEM DOLU AÇIKLAMASI
Demirköse "Yurt içi faaliyet olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Altın Kemer kazanan Başpehlivanlara "Devlet Sporcusu" ünvanı verilmesi kanunlaşmışken, Dünya Şampiyonasında dereceye giren "VETERAN" güreşçilerimize de "Devlet Sporcusu" ünvanı verilmelidir.
VETERAN güreşçilerimiz tamamen kendi maddi imkanları ile Dünya şampiyonasına katılmakta, bunun dışında da Ata sporumuz güreşe antrenör olarak ta hizmet edip nice şampiyonlar çıkması için emek sarf etmekte Türk Güreşine hizmet etmektedir. Yurt içi faaliyet olan Kırkpınar güreşlerinde Altın kemer alan Başpehlivanlara "Devlet Sporcusu" ünvanı verilirken, Uluslararası faaliyet olan Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonasında dereceye giren sporculara "Devlet Sporcusu" ünvanı verilmemesi doğru değildir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi