İlçede tüm okulların temizlendiğini ve hazırlıkları tamamladıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız, "Şu anda okullarımızın hepsinde çocuklarımızın sayısı sayısının 3 katı kadar maske buluyor" şeklinde konuştu. Velilerin kesinlikle endişe etmemesi gerektiğini ifade eden Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları ve eğitim uygulamalarıyla ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.

KİLİMLİ'DE OKULLARIMIZ ÖĞRETMENLERLE VE FİZİKİ KOŞULLAR İLE EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIR

"Çok değerli velilerimiz sevgili öğrencilerimiz, 21 Eylül'den itibaren birinci sınıflarımızı ve okul öncesi öğrencilerimizi okullarımızda ağırlayacağız. Biz Esasen biz 31 Ağustos'ta 8.sınıflarla ve 12.sınıflarla destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında okullarımızı açmıştık. Şimdi 21 Eylül'den itibaren tüm birinci sınıflarımızı okullarımıza davet ediyoruz. Velilerimiz endişe etmesinler. Kilimli'de 14 okulumuz öğretmenleriyle ve fiziki koşulları ile birlikte eğitim öğretime hazır. Bu süreç 21 Eylül'den itibaren 3 hafta uyum haftası olarak gerçekleşecek. iİk hafta öğrencilerimizi okula 1 gün davet edeceğiz. Şöyle örnek verelim; örneğin İsmet İnönü ilkokulu'nda 1.Sınıf öğretmenimizin 24 öğrencisi var. Biz bu 24 öğrenciyi 2 gruba vereceğiz. Gruplardan biri Pazartesi günü diğer Grup Çarşamba günü okula gelecek. Yani sınıflarımızda sosyal mesafe kurallarına uygun sayıda öğrenciyi alacağız. Bizim burada velilerden istediğimiz bazı hususlar var; onlar çocuklarını okula getirdiklerinde okul bahçesinde öğretmenlerine ya da okulun görevlilerine teslim edecekler. Ve öğrencilerimizin okuldaki eğitim öğretim süreci tamamlandığında Yani saat 12.30 olduğunda da gelip çocuklarını teslim olacaklar. Lütfen okullarımızın bahçesinde ve okul binalarının da bulunmayalım"

HER OKULUMUZDA ÖĞRENCİMİZİN 3 KATI KADAR MASKE BULUNUYOR

Okullarımızı temizledik ortam dezenfektanı ile dezenfekte alanı tamamladık. Şu anda okullarımızın hepsinde çocuklarımızın sayısı sayısının 3 katı kadar maske buluyor. Bununla birlikte el dezenfektanları da var. Burada yine bir hatırlatma yapayım; bazı öğrencilerimizin elinde kolonya ya da benzer dezenfektanlar olabilir, esasen bunlarla okula gelmeleri sakıncalı olabilir. Okullarda dezenfektan olduğunu tekrar hatırlatıyorum. Bu konuda de velilerimizin endişe duymamasını istiyoruz"

"PAZARTESİ-SALI" BİRİNCİ GRUP, "ÇARŞAMBA" OKUL TEMİZLİĞİ, "PERŞEMBE-CUMA" İKİNCİ GRUP EĞİTİM GÖRECEK

"Önümüzdeki hafta bir gün gelecekler fakat takip eden diğer iki haftada sistemi değiştireceğiz. Yine az önce örneğin dede verdiğim gibi bir grup öğrenci haftada iki kez okula gelecek.Pazartesi ve Salı birinci grup,
Çarşamba günü okul temizliği , Perşembe ve Cuma günü de diğer grup öğrenciler gelecek. Biz 3 hafta boyunca böyle bir uyum çalışması yapacağız. Peki çocuklarımız ne yapacak; çocuklarımız kesinlikle birinci sınıf ya da okul öncesine ait müfredat eğitimini yapmayacaklar, tamamen uyum çalışmaları yapılacak. Çocuklarımızın okulla öğretmenle organik bağının kurulabilmesi için bu 3 haftayı Bizler böylece planlıyoruz."

ZORUNLULUK YOK ANCAK ÇOCUKLARIMIZIN OKULA GELMESİNİ ÖNEMSİYORUZ

"Hemen başka bir hatırlatma yapalım ki burada çocuğunuzu okula gönderme konusunda her hangi bir zorunluluk yok. Ancak 3 haftadan sonra biz umuyoruz ki okullar tamamen açılmaya doğru bir hız kazanırız. Ama eğer açılmayacak olursa en azından İlk defa okula adımını atacak öğretmeni ile tanışacak olan birinci sınıflarımızın öğretmenleriyle duygusal bağının kurulabilmesi için onların okula gelmesine önemsiyoruz. Şimdiden 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını ve bu pandemi sürecinin bir an önce sona erip normal eğitime, yüz yüze eğitime dönme temennisinde bulunuyorum."