TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldakspor Pazar günü Başkent deplasmanda Hacettepe ile Cebeci Stadı'nda karşılaşacak. Ancak Hacettepe yönetiminden yapılan taraftar kontenjan açıklaması ise şok etkisi yarattı. 37 bin kişilik Cebeci İnönü Stadı'nda stadın yüzde 5 kontenjanı olan 1850 kişilik kontenjan yerine yerine Zonguldakspor taraftarları için sadece 77 kişilik yer ayrıldı. Bu hem Zonguldakspor yönetimi arasında hem de taraftarlar arasında büyük tepkilere neden oldu.. Ankara'da böyle bir olayın gerçekleşmesi karşısında Zonguldaklı milletvekillerin ne gibi eylem yapacakları ise merak konusu. Taraftarlar "Vekilim uyuma taraftara sahip çık" sloganı atmaya başladı.

BAŞKAN CANER MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner karara tepki göstererek "Hacettepespor Kulübü emniyete 77 kişi kontenjan olarak yazı yazmış. Emniyette bize bildirdi. Sahaya baktığımız zaman Cebeci İnönü Stadı'nın kapasitesi 37 bin. Daha öncede maç yaptık. Böyle bir kontenjan sınırlaması yoktu. Zaten Zonguldak'tan gidenler 77'nin üzerinde olacak. Ankara'dan gelecekler var, İstanbul'dan da aynı şekilde. Bu tür sınırlamalar sahanın kapasitesine göre akıl alacak bir şey değil. İnşallah bu yanlıştan dönülür, taraftarımız mağdur edilmez ve sahaya alınır. Sayın Milletvekillerden ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu işe çözüm bulunmalı" dedi.

"EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ"

Başkan Caner "Ankara deplasmanında bizim için zor bir maç olacak. Genç bir takım yaş ortalaması 20. En yaşlı adamları 27 yaşında. Koşan bir takım. Sürekli aynı takımda oynamış insanlar. Dolayısıyla oldukça zor bir maç olacak. Rakibin durumunu görüyoruz. Çocuklarımız ellerinden geleni fazlasıyla ortaya koyacaklar. Oradan puan ya da puanlarla dönmemiz lazım. Bu maçı da kayıpsız atlatırsak, istediğimiz hedef doğrultusunda emin adımlarla yürüyeceğiz. Takıma güveniyorum" dedi.

TAKIM HAKKINDA GENEL BİLGİ VERDİ

Kulüp Başkanı Süleyman Caner şanssızlıklar yaşadıklarını belirterek "Defansımız güzel oturmaya başlamıştı. Ancak Bugsaşspor maçında Okan Duran'ın sakatlığı bizi sekteye uğrattı. Okan burnundan ameliyat oldu. O düzelebilir ama alnında da çatlak var. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur ve sahada yerini alır. Mert'in parmağında da çatlak var. İnşallah o da bu maçta oynayabilir. Burak kardeşimizin babasını kaybettik. Ona da Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.

"İNŞALLAH BU MAÇTA HATA YAPMAYIZ"

Başkan Caner "Son haftalarda aldığımız sonuçlara baktığımızda takımda belli bir oturma var. Pozisyonlara girme konusunda zenginlik var. Ne kadar pozisyona girersek girelim, gol olmayınca, puan bize yazılmayınca, bu durum bir şey ifade etmiyor. Bu işin pozisyonlarını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü telafisi yok. Pozisyonu golle neticelendireceğiz ki hanemize 3 puan yazılsın. Bu maçta da inşallah çocuklar hata yapmadan oynarlar. Taraftarımızın desteğiyle inşallah oradan kayıpsız dönerek üst sıralara tırmanırız. Hecattepe maçından çok umutluyum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi