2017-2018 futbol sezonuna iddialı kadro kurmayı hedefleyen Zonguldakspor'da iç ve dış transfer çalışmaları devam ediyor. Yönetim olağan kongrenin ardından futbolcularla tek tek görüşmeye başladı. Mevcut kadroda 15 futbolcunun sözleşmesi sezon sonu itibarı ile biterken, 13 futbolcunun ise sözleşmesi devam ediyor. Sizleşmesi biten futbolculardan 9 tanesi takımdan ayrıldı. Bu futboculardan Ali Temur, Erdinç Pekgöz, Ferdi Yalçın, Oktay Aydın, Osman Berkay Özçelik, Sefa Aksoy, Selçuk Vural, Serkan Küçük, Batuhan Otyıldız çeşitli kulüplerle prensip anlaşmasına vardılar yada resmi sözleşme imzaladılar.

Sözleşmesi bitmesine rağmen Burak Can Et, Mert Caymaz ve Osman Kurtuldu yönetimle tekrar anlaşmaya vardı. Turan Yılmaz, Sinan Uzun, Furkan Aydın ise yönetimle masaya oturacak. Furkan Aydın'a henüz Zonguldakspor'dan teklif gitmediği, Furkan'ın haber beklediği öğrenildi.

Sözleşmeleri devam etmesine rağmen durumları belirsiz olan Okan Duran, Okan Eken, Onur Eriş'e gelen teklifler nedeniyle durumları kesin olarak belli değil. Ancak yönetim bu üç futbolcudan Okan Eken ve Onur Eriş'in kesinlikle gitmesine sıcak bakmıyor.

İSKELET KADRO KURUNACAK
Zonguldakspor yönetimi 4 yıldır başarılı olan iskelet kadroyu korumayı planlarken, Teknik Direktör Şenol Demir de aynı görüşte. Giden futbolcuların yerlerine ise daha iyi futbolcular alınıp yola devam edilmesi planlanıyor.

SÖZLEŞMESİ BİTEN FUTBOLCULAR

YENİDEN ANLAŞANLAR: Burak Can Et, Mert Caymaz, Osman Kurtuldu.

GİDENLER: Ali Temur, Erdinç Pekgöz, Ferdi Yalçın, Oktay Aydın, Osman Berkay Özçelik, Sefa Aksoy, Selçuk Vural, Serkan Küçük, Batuhan Otyıldız.

BELİRSİZLER: Furkan Aydın, Sinan Uzun, Turan Yılmaz.

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDENLER FUTBOLCULAR
Okan Eken, Onur Eriş, Anıl Akkoyun, Berkan Akdeniz, Hüseyin yılmaz, İlyas Sarı, Murat Samet Erat, Mustafa Söylemez, Okan Duran (Belirsiz) Ercan Coşkun, İbrahim Kılıç, Mert Danışmaz, Cömert Kandemir.

Editör: Pusula Gazetesi