Corona Virüs salgını sırasında Zonguldak'tan "Ve Zonguldak" diye söz edilmesi, çeşitli nedenlerle kent dışında yaşamak zorunda kalan çok sayıdaki Zonguldaklıyı harekete geçirdi. İnternet üzerinde "67'liler Platformu" adıyla bir araya gelen bir grup Zonguldaklı, seyahat yasağının kalktığı ilk hafta sonu Zonguldak'a gelerek temaslarda bulunmayı kararlaştırdı. Aralarında Prof. Dr. Uğur Haklar, Op. Dr. Tunç Çelebi, İş insanı, turizmci Muammer Güner, Avukat Serap Okur Demirtaş, Ses Sanatçısı Erhan Akman, Makine Mühendisi Recep Perk, Marmaris Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Kansu gibi Zonguldaklıların bulunduğu grup, tüm Zonguldak milletvekilleri, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, siyasi partilerin il başkanları ve diğer belediye başkanlarının yanı sıra sivil toplum örgütü yöneticileri ile de görüşmeler yapacak.

KENTİMİZDEN "VE ZONGULDAK" DİYE SÖZ EDİLMESİ BİZLERİ DERİNDEN SARSTI

Grubun sözcülüğünü yapan Fener Mahallesi eski sakinlerinden Balat Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tunç Çelebi, katıldığı televizyon ve radyo programlarında hedefleri hakkında bilgiler verdi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nde bir de makale yayımlayan Çelebi, doğup büyüdükleri kentle ilişkilerini hiç kesmediklerini belirterek, "Zonguldak'la, özellikle orada olan arkadaşlarımız aracılığıyla sürekli iletişim içindeyiz. Gazetelerden kentle ilgili tüm gelişmeleri yakından izliyoruz. Son yıllarda kentin içinde bulunduğu durum hepimizi gerçekten çok üzüyor. Çok sevdiğimiz ve duygusal bağlarla bağlı olduğumuz kentimizden, pandemi sürecinde 'Ve Zonguldak' diye söz edilmesi bizleri derinden sarstı. Çünkü kentimizi daha iyi bir geleceğe layık görüyoruz. Kente borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Zonguldak'ı çok daha ileriye taşıyabilmek için tüm Zonguldaklı ve Zonguldak sevdalıları ile partiler üstü bir yaklaşımla elimizi taşın altına koymaya kararlıyız, sorunlar çok ama mevcut harika projeler var, tek beklenen devletin gereğini yapması" dedi.

"ÖLÜM-İŞSİZLİK-KÖMÜR" ÜÇGENİNE HAPSEDİLMİŞ ZONGULDAK'I KABUL ETMİYORUZ

Çelebi, çok sayıda Zonguldaklının üye olduğu WhatsApp grubundaki bir mesajında, "Hepimiz daha da kenetlenerek, daha da üreterek, birbirimize destek vererek devam etmek zorundayız. Aksi takdirde bugün de tarihimizde bir nostaljik anı olarak geçer. Hepimizin ve de tüm Zonguldak'ın tarihe geçebilmesinin tek şartı, 'Biz ve Zonguldak' duygusu hareket edip çağdaş, üretken, aydınlık, yarınından emin bir kenti yaratmaktır. 'Ölüm-işsizlik-kömür' üçgenine hapsedilmiş Zonguldak'ı kabul etmiyoruz. Bu yolda şiarımız, 'Birimiz eksik ise, çok eksiğiz'dir. Lütfen başaracağımıza inanalım, ısrarcı, takipçi, baskıcı, isteyici olalım; inanın başka Zonguldak'ımız yok, onun elimizden sabun gibi kayıp gitmesine razı olmayalım" diyerek hedeflerini açıkladı.

BİZİ YETİŞTİREN BÜYÜTEN ŞEHRİMİZE BORCUMUZ VAR

Op. Dr. Çelebi, tüm Zonguldak milletvekillerine yazdığı mektupta ise, kendilerini kömür ve onun ile kattığı değerin yetiştirdiğini, okuttuğunu, tabiri caizse adam ettiğini de söyleyerek, "Aramızda, 50 civarı aktif profesör olmak üzere doktor, mühendis, hukukçu, muhtelif meslek gruplarından dostlarımız ve iş insanı arkadaşlarımız bulunuyor. Bir araya geldiğimiz her zaman aklımızın bir köşesinde, bizi yetiştiren büyüten şehrimize borcumuzu ödeme duygusu var" dedi.

KARANTİNA SONRASI İLK CUMARTESİ ZONGULDAK'TAYIZ

Mektubunda, 'Zonguldak Sevdalıları' olarak aldıkları kararları da açıklayan Çelebi, "Karantina şartlarının hafiflediği ve seyahat kısıtlamalarının kalktığı günü takip eden ilk cumartesi günü Zonguldak'ımızı ziyaret ederek, doktorlarımıza ve tıp personeline, nezaket ve teşekkür ziyareti yapmayı hedefliyoruz. Hemşerilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletme arzusundayız. Zonguldak ve yöre insanına sosyal-kültürel, sosyal-ekonomik destek sağlayacak, il bütünü içeriğinde ve kent merkezi özelinde Zonguldak'ın yıllar içinde kaybettirildiği değeri, hak ettiği biçimde alabilmesi için mücadele edeceğiz" dedi.

ESKİ BAKAN VE GAZETECİLER DE DESTEK VERİYOR

Öte yandan Gazeteci Fikret Bila, Yönetmen Kıvanç Baruönü, Eski Bakan Önay Alpago ve M. Tınaz Titiz, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya gibi Zonguldaklı eski bakan ve gazetecilerinde çalışmalara destek verdiği öğrenildi.