Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 100 binde haftalık vaka sayısını paylaştı. Türkiye'de vaka sayılarının en çok azaldığı iller arasında Zonguldak da yer aldı. 'Ve Zonguldak...' söylemiyle Türkiye'de ve kentte olumsuzlukla anılan Zonguldak, bu defa azalan vaka sayılarıyla sevindirdi.

Erzurum, illere göre haftalık vaka sayısında 192,28 ile en çok vaka görülen il olurken, Şırnak 26,96 ile en az vaka görülen şehir oldu. Türkiye'nin üç büyük şehrinde 100 bin kişide görülen vaka sayısı ise şöyle: İstanbul, 184.78, Ankara 152,63, İzmir 93,86... Ayrıca Bakan Koca 100 binde vaka sayısı en çok azalan illerin tablosunu da paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 1 haftada vaka sayısında en çok azalma görülen 10 ili açıkladı. Bakan Koca'nın paylaşımına göre Kastamonu, Tekirdağ, İstanbul ve Bayburt'tan sonra Zonguldak'ın da vaka sayısında en çok azalan iller arasında 5'inci sırada yer aldığı gözlemlendi.

Son Dakika: Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Tekirdağ, İstanbul, Bayburt ve Zonguldak oldu

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN DİĞER İLLER

Bakan Koca'nın paylaştığı grafiğe göre, vaka sayısı en çok azalan diğer iller ise Kocaeli, Kırklareli, Kayseri, Ardahan ve Nevşehir oldu.