İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, 12 katlı İşhanı'nda bulunan 8, 9, 10, 11 ve 12. katların satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pandemi süreci nedeniyle ekonomik krizlerin yaşandığını ve birçok iş yerinin kapandığını belirten Ahmet Karayılmaz, ihalelerde satışı da etkilediğini belirtti. Binaları satmaktan vazgeçmediklerini belirten Ahmet Karayılmaz "Mart-Nisan ayı gibi yeniden ihaleye çıkacağız" dedi.

Ahmet karayılmaz konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı
İl Özel idaresi 2005 yılında köy hizmetleri ile birleştikten sonra gerçekleşmeyen bir birleşme oldu.

Tüm iş ve işlemlerin daha hızlı yürümesi için yürümesi için iki kurumun aynı merkezde toplanmasının çalışması yapılmış ama bugüne kadar bugüne kadar bir sonuç alınamamıştı.
Bu konuda teftişe gelen müfettişlerin de ciddi anlamda Tenkitleri olmuştur.

İki kurumun ayrı binalarda oturmasını sağlıklı bulmuyoruz.
Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini daha hızlı yapabilmesi için iki binanın bir araya gelmesi için Kokaksu da bulunan eski binayı restore ederek yaklaşık 300.000 tl civarında bir para harcayarak hem o binada ciddi ekonomik ciddi ekonomi en az da indirmek güzel bir hamle yaptık.

Kar sorunu yaşamamış olsaydık geçen hafta taşınmış olacaktık.

Önümüzdeki cumartesi-Pazar günü taşınmaya başlıyoruz.

Binalarımızın ısı ve yalıtımla ilgili her türlü tedbirini aldık.

Eski mobilyalarımızı kullanmak suretiyle buraya taşınacağız.

İl Özel idaresinin yaptığı ihalelerde satışın neden gerçekleşmedi ile ilgili soruyu yanıtlayan Karayılmaz şunları söyledi; 12 Katlı İşhanı'ndaki binamızın satmayı öngörüyoruz. Kritik bir süreçten geçiyoruz Pandemi nedeniyle bir çok iş yerinin kapatılmış şu anda bizim oranın satışı için satış eylemini gerçekleştiremedik.
Ama satıştan vazgeçtiğimiz söylenemez.
En kısa zamanda oranın satışını gerçekleştirip elde ettiğimiz geliri ile il genel Meclisi için güzel bir bina yapacağız.
Mart-Nisan aylarında tekrar ihaleye çıkarak satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.