Kozlu Belediyesi’nin 19 Mayıs Mahallesi yolu üzerinde bulunan ve 2 yıl önce takılan demir korkulukları söküp yerine yenilerini takması vatandaşlar tarafından tepki gördü. Demir korkulukların gösterişten başka bir şey olmadığını ifade eden vatandaşlar “Birileri para kazansın, nemalansın diye yapılan çalışmalardan başka bir şey değil. Kozlu Belediyesi’nde 70 kişiden fazla asgari ücret ile çalışan işçi var. 3 – 4 aydır maaşlarını alamadıkları ortada” dedi.

“BİRİLERİ PARA KAZANSIN, NEMALANSIN DİYE YAPILAN ÇALIŞMA”

Yapılan korkulukların gereksiz masraf olduğunu ifade eden vatandaşalar “Bir önceki dönem Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş döneminde yapılmıştı ve ok da bir zaman olmadı. Şimdi onlar sökülüp yerlerine yenileri yapılıyor. Birileri para kazansın, nemalansın diye yapılan çalışmalardan başka bir şey değil. Kozlu Belediyesi’nde 70 kişiden fazla asgari ücret ile çalışan işçi var. 3 – 4 aydır maaşlarını alamadıkları ortada. Bunları neden böyle yaptığını halk olarak biz de bilmiyoruz. Başkana sorsak neden yaptığını kendisi de bilmiyordur belkide. Eskimeden yeni demirler takılıyor. Başka bir iş yok mu? Kozlu’nun başka sorunları yok mu? Ben AK Partili bir vatandaşım. Eğer yapılan hatalı ise bem hatalı olduğunu belirtmek isterim. İyi yaptığı çalışmaları da takdir ederim. Ben yeni korkulukların takılmasına razı değilim, fuzuli masraftan başka bir şey değil. Sökülen korkuluklar takılalı daha 2 yıl oldu veya olmadı” şeklinde tepki gösterdi.

“BUNDAN ÖNCEKİLER 2 YIL ÖNCE TAKILMIŞTI, BUNLARI DA 2 YIL SONRA TEKRAR DEĞİŞTİRİR!”

Demir korkuluk yapılmasına karşı olmadığını belirten bazı vatandaşlar ise sadece daha önemli çalışmalar yapılabileceğini ifade ederek, Bunlar yapılmadan önce daha güzel yapılsaydı bu duruma gerek kalmazdı. Sökülen korkuluklar yapılırken bu tasarlansaydı, Kozlu’ya yakışır bir korkuluk o zaman düşünülmüş olsaydı daha iyi olurdu. Bunları söküyorlar ve yenisini yapıyorlar. Ancak yapılabilecek daha müsait yerler var. Oralara yapılabilirdi. Seçimlerde verilen vaatler var. Önce onların yapılması gerekiyordu. Bu çalışma bence acelesi olmayan bir iş. Mahallelerin bir dünya sorunu var. Demir gösterişten ibarettir. Şu an yapılan iş gösterişten ibarettir. İhtiyaç çok ama demir korkuluklara acele ihtiyaç yok. Bundan öncekiler 2 yıl önce takılmıştı, bunları da 2 yıl sonra tekrar değiştirir! Mahallelerimizin sorunları var, önceliğin bunlara verilmesi gerekiyor” açıklamasında buundu.
Editör: Pusula Gazetesi