Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Dr. Ayşe Türk ve Diyetisyen Miyase Koru tarafından vatandaşlara tuz tüketimine dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, günlük beslenmede yer alan peynir, zeytin, turşu, salça, kuruyemişler gibi besinler ile yeterince tuz alındığına vurgu yapılarak sofrada mümkün olduğunca tuzluk konulmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca, tuz tüketiminde aşırıya kaçıldığında fazla tuzun kan basıncını artırarak inme ve kalp hastalıklarına sebep olduğu, bu hastalıkların da dünya çapında en önemli ölüm ve sakatlık sebeplerinin başında geldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi'ne göre; aşırı tuz tüketiminin kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olduğu ifade edildi. Stantta gelenlere günlük tüketmemiz gereken tuz miktarının kişi başı 5 gramı aşmaması (bir tepeleme cay kasığı) ve tüketilen tuzun iyotlu tuz olmasına dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı.