-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Gökçebey'in Bodaç Köyü'nde yapılması planlanan Biyokütle Enerji Santralı ve Katı Atık Yakma Tesisi'nin Çevresel Etkiler Değerlendirmesi (ÇED) raporuna baktığını belirterek bölgeye zarar veren bir tesis olmadığını belirtti.

Tesisin kurulması için kendisinin uğraştığını ve bölgede böyle bir tesise ihtiyaç olduğunu belirten Vali Bektaş "Yıllık 2500 kamyon tavuk gübresi ortaya bırakılıyor. Bunlardan kurtulmak için uğraştım. Vatandaş istemiyor ama bu tesise ihtiyacımız var. Tesisin bölgede çevreye zarar vereceğini düşünmüyorum. Zarar getirse ben niye uğraşayım?" açıklamasını yaptı.

"VATANDAŞA ZARAR GETİREN BİR ŞEY VARSA GELMESİ İÇİN ISRAR ETMEYECEĞİZ"

Vali Bektaş, Biyokütle Enerji Santralı ve Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Gökçebey Platformu katı atık tesisi olarak algılamışlar. Ben araştırdım, baktım öyle bir şey yok. Biyokütle dediğimiz biyolojik atıklar yakılacak. Orada bu tesis kurulsun diye ben uğraştım. Neden uğraştım? Yıllık 2500 kamyon tavuk gübresi ortaya bırakılıyor. Bunlardan kurtulmak için uğraştım, projenin ÇED'ine baktım sadece 'biyolojik yakıtlar yakılabilir' deniliyor. Biyolojik yakıtlar; tavuk gübresi ve orman artığıdır ya da başka bir şeydir. Vatandaş istemiyor ama bu tesise ihtiyacımız var. Tesisin bölgede çevreye zarar vereceğini düşünmüyorum. Zarar getirse ben niye uğraşayım? Türkiye'de nerede böyle bir tesis var araştırıyoruz, Kaynarca'da olduğunu duydum. Gidip orada inceleme yapacağız. Vatandaşa zarar getiren bir şey varsa gelmesi için ısrar etmeyeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi