Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği, çok önem verdiği gençlik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Diyanet-Sen, "15 Temmuz Farkındalık Gösterim Videosu" hazırlayan Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi gençlerine özel bir kahvaltı programı düzenledi. Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan kahvaltıya; Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Selami Özduran, Meslek Dersleri Öğretmeni Rukiye Tunç, Memur-Sen ve Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç ve gösteri videosunu hazırlayan öğrenciler katıldı.

Yapılan kahvaltıda önce Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "15 Temmuz Farkındalık Videosu" izlendi.

RUKİYE TUNÇ: "İNŞALLAH BU RUH VE HEYECANLA ÇOK DAHA GÜZEL PROJELERE İMZA ATMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Öğrencileri bu gösteriye hazırlayan proje sahibi Hitabet ve Mesleki Uygulama Dersleri Öğretmeni Rukiye Tunç, proje hakkında bilgiler verdi. Tunç, konuşmasında, "Hitabet ve Mesleki Uygulamalar dersi bünyesinde öğrencilerimize 'vaaz ve hutbe' konularında bilgi ve tecrübe kazandırmak için bir video çekimi yapmak istedik. Konu olarak da '15 Temmuz Farkındalık Oluşturma' konusunu seçtik. Programda yer almak isteyen öğrencilerimizle yoğun bir çalışma yaparak, videomuzu tamamladık. Bu çalışmada öğrencilerimiz, ilk önce İstiklal Marşımız olmak üzere çeşitli sözlerle '15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Ruhu' konusunda hitabet becerilerini ortaya koydular. Bu çalışmada gösterdikleri başarıdan ve gösterdikleri ilgi ve yaşadıkları heyecandan dolayı bütün öğrencilerimi tebrik ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. İnşallah bu ruh ve heyecanla çok daha güzel projelere imza atmaya çalışacağız. Çalışmalarımızda bize her türlü kolaylığı sağlayan Okul Müdürümüz Sayın Selami Özduran Hocamıza, programımıza teşrif eden Sayın Müftümüze ve baştan sona bana ve öğrencilerime çok büyük yardımcı olan saygıdeğer babam Kenan Tunç'a ve kamera ve montaj işlerinde en büyük yardımcılarım sevgili kardeşlerim Hamza ve Halit'e ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÖZDURAN: "BÖYLE BİR ÇALIŞMA OKULUMUZDA BİR İLK OLDU"

Okul Müdürü Selami Özduran da, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Böyle bir çalışma okulumuzda bir ilk oldu. Ortaya gerçekten de güzel bir eser çıktı. Sizdeki bu heyecanı gördükçe çok memnun oldum. Başta Rukiye Tunç hocamız olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Ayrıca böyle bir kahvaltı programı düzenleyen ve bizleri de davet eden Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliğine ve onun kıymetli Başkanı Sayın Kenan Tunç hocama çok teşekkür ediyorum. İnşallah videoda vermek istediğiniz mesaj yerine ulaşır ve milli birlik ve beraberliğimiz her daim devam eder. Tekrar hepinizi tebrik ediyorum."

ARCAKLIOĞLU: "15 TEMMUZ'U ASLA UNUTMAMALI VE UNUTTURMAMALIYIZ"

Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu da, gençleri bu güzel çalışmalarından dolayı kutlayarak, "Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Böyle güzel bir çalışma ile 15 Temmuz konusunda farkındalık oluşturma çabası içinde olduğunuz için sizleri ve hocalarınızı tebrik ediyorum. 15 Temmuz'u asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Nazik davetlerinden dolayı Kenan Tunç Hocama çok teşekkür ediyorum" dedi.

Müftü Arcaklıoğlu, daha sonra Ali Erkan Kavaklı'nın "15 Temmuz Diriliş Destanı" romanından bölümler okuyarak, o günleri bir kez daha anımsattı ve gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

KENAN TUNÇ: "MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI BÜTÜN GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ"

Diyanet-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç da, yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi gece büyük bir badire atlattık. Milletimiz adeta uçurumun kenarından döndü. Kendini milletin üstünde gören hainler bir tuzak kurdu. Ama Allah'ın yardımıyla tuzakları bozuldu. O gece hep beraber ardımıza bakmadan sokaklara döküldük. Nice kahramanlarımızı şehit verdik. Hepsini rahmetle anıyorum. Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisemizin değerli öğrencileri olarak 15 Temmuz'u unutturmamak ve milletimizin milli ruh ve heyecanını her zaman diri tutmak adına böyle bir faaliyette bulunmanız her türlü takdire şayandır. Sizin gibi vatan ve millet sevdalısı gençlerimiz olduğu sürece bizi hiç kimse yıkamayacak ve birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Sizi bu örnek davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bu kahvaltı programı sizin için ilk ama son olmayacaktır. Diyanet-Sen olarak böyle güzel faaliyetlerinizde her zaman sizinle olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ayrıca sadece siz de değil, diğer okullarımızdaki gençlerimiz de buna dahildir. Biz Çaycuma Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak milli ve manevi değerlerine bağlı bütün gençlerimizin hizmetindeyiz. Bu vesile ile davetimize icabet eden İlçe Müftümüz Sayın Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ve Okul Müdürümüz Sayın Selami Özduran hocalarıma da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi