Valiz Nedir?

Valiz kelimesi, Fransızca kökenli bir kelimedir. Anlam olarak ise valiz, metal, sert plastik, deri ya da kumaştan üretilen ve kenarları yuvarlak şekle sahip olan bir seyahat çantasıdır. Seyahatlerde giysi, kitap ya da benzeri kişisel eşyalarınızı taşımanızı sağlayan valizler, halk arasında genellikle bavul kelimesi ile karıştırılmaktadır. Ancak, valiz ile bavul, bazı yönleri ile birbirinden ayrılan seyahat çantaları olmaktadır.

Bavul kelimesi ise, İtalyanca kökenli bir kelimedir. Valiz kelimesi ile köken olarak farklı olmalarının yanı sıra; en önemli farkları boyut açısından olmaktadır. Bavul denilen seyahat çantası, valize göre boyut açısından daha büyük olmakta ve genelde uzun seyahatler için kullanılmaktadır.

Valiz Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Seyahatleriniz için valiz satın almayı düşünüyorsanız, dikkat etmeniz gereken birçok nokta olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Valizin ağırlığı, yapıldığı malzeme, tekerlek sayısı ve çalışma prensibi gibi birçok kriteri incelemenizde fayda bulunmaktadır. Çünkü; birden çok kriteri inceleyip satın aldığınız valizler, yolculuk esnasında büyük önem taşımaktadır. Kullandığınız valiz herhangi bir sorun yarattığında, yolculuklarınızın adeta bir işkenceye dönüştüğünü tecrübe etmişsinizdir.

Seyahatleriniz için valiz alırken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:

  1. Valiz Ağırlığı: Kısa ya da uzun seyahatler için yapılacak olan valiz seçiminde, valizin ağırlığı önemli bir kriter olmaktadır. Valizleri zaten dolduracağınızı hesaba katmalı ve ekstra şekilde ağır valiz tercih etmemelisiniz. Ayrıca, seyahatlerde uçak tercih etmeyi planlıyorsanız, ağırlık için konulmuş olan sınırları da unutmamalısınız. Aksi takdirde, valiziniz havayolu şirketleri tarafından kabul edilmeyebilir.
  2. Valiz Yapım Malzemesi: Valizler, kumaş ile üretilebilmelerinin yanı sıra; metal, sert plastik ya da deri gibi malzemelerden de üretilebilmektedir. İhtiyacınıza ve isteğinize göre, hangi malzemeden üretilmiş olan valizi almak istediğinize karar vermelisiniz. Ardından o malzeme ile üretilmiş tüm alternatiflerinizi incelemeli ve kaliteli bir tercih yapmalısınız. Örnek verilecek olursa, kumaş bir valiz tercih etmek istiyorsanız, su geçirmeyecek şekilde üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
  3. Valiz Tekerlekleri: Bir valizin en önemli parçalarından birisi de tekerlekler olmaktadır. Özellikle uçak seyahatleri için, valiz tekerleklerine ayrıca dikkat etmelisiniz. Çünkü; bu seyahatler esnasında valizlerin tekerlekleri kırılabilmektedir. Ayrıca, tekerlek sayısı da incelemeniz gereken noktalardan olmalıdır. 2 tekerlekli valiz yerine 4 tekerlekli valiz tercih ederseniz, çok daha kolay şekilde kullanabilirsiniz.
  4. Çekçek Uzunluğu: Valizlerde bulunan çekçek kısmı, boyunuza göre olmalıdır. Boyunuza uygun olmayan çekçekler, valizi kullanmanızda sorun yaratabilmektedir.

Birbirinden çeşitli valiz modelleri %25 indirim fırsatı ile http://www.myvalice.com.tr/ adresinde.

Editör: Pusula Gazetesi