Zonguldak Belediyesi CHP Gurup Başkanvekili Atınç Kayınova, Nergis Park'ın olduğu alana yolcu indirme bindirme yeri yapılması için Vali Erdoğan Bektaş'ın imzasının olmasının yeterli olduğunu söyledi.

Lavuar Alanı'nı örnek gösteren Kayınova, halka 15 yıl çile çektirildiğini ifade ederek "TTK'dan hazineden, devri, belediyeye kullanım hakkı verilmesiyle ilgili işlemlerin sürdüğü, henüz parasının ödenmemesi sebebiyle de ancak sözleşmede yazan madde kapsamında da geçici olarak kullanılabileceği, valinin isterse burayı 'boşaltın' demesi kaydıyla Zonguldak Belediyesi'nin kullanımına verildiği gördük. Bu bağlamda da sayın valiye de teşekkür ettik" dedi.

"ZONGULDAK HALKI 15 YIL BOYUNCA AKP İKTİDARI TARAFINDAN ÇİLE ÇEKTİRİLDİ"

"Gündemin 4'üncü maddesi Nergis Park'ın içinde, eski tekel binası, TTK, Kızılay binasının yıkıldığı alanda, şehirlerarası yolcu indirme, bindirme noktasıyla ilgiliydi. O yapılıyor. Günlük hayatın içinde, bu alanın kullanılabilmesiyle ilgili belki basit gibi görünse de önemli bir ayrıntı var orada. Evrakın imzası sayın Vali Erdoğan Bektaş'ın imzasıyla gelmiş. Aslında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün evrakı ama Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yerine sayın valinin imzasını gördük evrakta. Bir önceki mecliste, o evrak geldiğinde Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü'nün imzası vardı. Evrakta 'Burayı boşaltın' diyordu. 'Burada proje olacak. Burayı boşaltın' diyordu. Ancak çok geniş, açıklayıcı bir şekilde, buranın TTK'dan hazineden, devri, belediyeye kullanım hakkı verilmesiyle ilgili işlemlerin sürdüğü, henüz parasının ödenmemesi sebebiyle de ancak sözleşmede yazan madde kapsamında da geçici olarak kullanılabileceği, valinin isterse burayı 'boşaltın' demesi kaydıyla Zonguldak Belediyesi'nin kullanımına verildiği gördük. Bu bağlamda da sayın valiye de teşekkür ettik. Burada ince bir nokta var. Zonguldak'ın en bilinen alanı neresi, TTK'nın kullanımda olduğu bu tür protokoller madem yapılabiliyor da, 15 yıldır yapılmayan Lavuar alanıdır. Yani Zonguldak halkı 15 yıl boyunca AKP iktidarı tarafından çile çektirildi. Sırf bir koltuk teslim alınabilsin diye, bugün onları istedikleri şekilde, isterlerse daha protokol imzalanmadan, paralar ödenmeden halkın kullanımına açabiliyorlar. Burada valinin duruşuyla, muhtemelen şube daire müdürü imzalamadı. Çünkü orada kendi yetkisini aşan bir nokta var olduğunu düşünebilir. Daha takaslar oluşmadığından dolayı sayın valinin imzasıyla bu olabiliyor. Demek ki olabiliyormuş! 15 yıl boyunca esasında Zonguldak halkı göz göre göre o alanda çile çektirilmiş. Bu evrağın imzalanmasında çok ince bir noktayı yakalamak da mümkün."

"ÖMER SELİM ALAN KONULARA VAKIF DEĞİL"

"Başkan göreve geleli 4 ay geçti. 1 Nisan'dan bugüne, kamusal gücü kullanma anlamında Zonguldak Belediye'sinde seçim süreci boyunca söylenen kelimelerin hala bir karşılığını görmüş değiliz. 'Bir şeyler yapılıyor' deniliyor. Gidiyor, geliniyor, söyleniyor. Başkanın konulara vakıf olmadığını gördük. Mesela biz sayın başkanla görüştüğümüzde 15 Ağustos'ta asfalt ihalesini yapacağını söylüyor. Ancak Adalet Kalkınma Partisi'nin İl Başkanı 'bayramdan sonra asfalta başlayacağız' diyor. Bir kargaşa var ortada. Hatta il başkanları arasındaki karşılıklı basın üstünden oluşan iletişimde de, sayın başkanımıza böyle bir yanıt var ki burada bilgi kirliliği var. Kim doğru söylüyorsa bunu Adalet Kalkınma Partisi'nin en üstten söylemesi lazım. İl başkanı doğru söylüyorsa, o zaman bayramdan sonra burada asfalt olacak ama nasıl olacak onu merak ediyoruz. Özel İdare üstünden mi olacak? Özel İdare üzerinden Çaydamar yolu üzerinde bir işe başladınız. O bölgedeki halk diyor ki 'Biz tarih boyunca böyle çile çekmedik.' 1 aydır bir şeyler başlatıldı ama sürmüyor. Sürdürülmüyor. Özel İdare malzemeleri verdiğini belediyenin işçiliği karşında yönünde bilgiler edindik. Müteahhittin dertli olduğunu öğrendik. İnsanlar dertli. Yol kapalı. İstedikleri gibi kullanamıyorlar. İnşallah en kısa zamanda olur ama kamusal gücü kullanarak ben Zonguldak'ta hizmet üreteceğim diyen bir duruşla belediyeyi ele almış Adalet Kalkınma Partisi yönetiminin, şu 4 aylık süreçte, oradaki yolun mesafesini düşündüğünüzde, orada bir sorun yaşıyorlar. Kamusal gücün paylaşımında, özel idaresinde. Asfaltı nasıl yapacaklar, izliyoruz. Yapılması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bizden ne isterlerse, ne söylerlerse.. Sayın başkanım diyor ki, "zaman kaybetmeyelim diye ben bu yetkileri alıyorum." Bizi bugün çağırsın, yarın gelsin meclis istesin, çıkar geliriz, mecliste ne destek vermemiz gerekiyorsa veririz. Bunu illa yetki alarak çözmek zorunda değil."

Editör: Pusula Gazetesi