Pusula Gazetesinin 15 Ekim 2020 tarihli internet sitesinde "10 kişilik ailenin karantina isyanı: Ölüme terkedildik" başlıklı haberinde "Beş gündür karantina yüzünden evden çıkamadıklarını belirten Yaşar Akyaz, "Evin kirası, elektriği var. Kimse ne yer ne içersiniz diye sormuyor. Çok mağdur durumdayız. Evde ölüme terk edildik." şeklinde yayınlanan haber ile ilgili olarak;

Akyaz ailesinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden çocukları için aylık 2.200 Tl ekonomik destek aldığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile engelli maaşları, Şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımlarından aylık 3.777 Tl yardım yapıldığı, ayrıca SYDV Mütevelli Heyet kararları ile gıda, kömür ve nakdi yardımlardan faydalandığı görülmüş olup, 25 Eylül 2020 tarihinde 200 Tl alışveriş çeki teslim edilmiştir.

En son ailenin karantinaya girdikten sonra 12 Ekim 2020 tarihinde Vefa Destek Merkezini arayarak oluşturduğu talebi, 13 Ekim 2020 tarihinde karantinada iken 1 gıda kolisi evine teslim edilerek talebi giderilmiştir.