Zonguldak Valisi Ahmet Çınar Başkanlığında; Valilik Şehit Ömer Halis Toplantı Salonu'nda KÖYDES toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Kaymakamlar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda KÖYDES' ten gelen 38 milyon TL. ödenekle yapılacak işlerle ilgili görüşüldü. İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, ihaleleri yapıldığını belirterek "Sıcak asfalt çalışmaları başlatıldı. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Planlanan projeler ve yatırımlar hayata geçiriliyor" dedi.

DEMİRTAŞ: "KÖYDES'TEN 38 MİLYON PARA GELDİ"

Toplantı sonrası Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, toplantı hakkında şu bilgileri verdi; "Özel İdare'de yaptığımız işler görüşüldü. Yıl sonuna kadar neler yapabiliriz, hangi konularda başarılı ya da başarısız olduk, bunları görüştük. Para yönünden sıkıntımız yok. Bütün arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı. KÖYDES'ten 38 milyon para geldi. Özel İdare'ye 16 milyon verildi. İller Bankası'na 16 milyon TL. borçlandık. İhaleler yapıldı, sıcak asfalt çalışmaları başlatıldı. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Planlanan projeler ve yatırımlar hayata geçiriliyor."

KARAVELİ: "İLLER BANKASINDAKİ BORÇLANMAMIZDA KABUL EDİLDİ"

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ise toplantı ile ilgili şunları söyledi; "Programlarımıza yoğun bir şekilde başladık. Hava şartları da iyi gidiyor. Şuanda yüklenici firmalar sıcak asfalt anlamında işlere hızlı bir şekilde başladı. Bunlar bir nebze olsun ivme kazanırlarsa biz bütün bölgemizdeki asfaltları bitireceğiz. KÖYDES programlarımız şu anda başlamış durumdadır. Üç aylık bir zaman dilimimiz var Eylül ayının 15'ine kadar işlerimizi yüzde 90 seviyesinin üzerine çıkarırsak bölgede bir problem yaşanacağını zannetmiyorum. Bir yandan ekiplerimiz Özel idare yatırım programıyla ilgili işlere başladılar. Sati kaplama çalışmaları ikinci ve birinci kat olmak üzere bölgemizde yapılmaya başlandı. Önümüzdeki hafta itibariyle bir ivme kazanacak. En azından ben yüzde elli seviyesini geçeceğimize inanıyorum. Parke çalışmalarımızda bir yandan devam ediyor. KÖYDES programları belli bir aşamaya geldi. İller bankasındaki borçlanmamız da kabul edildi. Maalesef bizim bölgemizde en büyük problem Eylül ayında bu programlara başlayamazsak önümüzdeki yıl mutlaka bunları değerlendireceğiz. Sayın Valimiz de buradaki ekiple konunun değerlendirmesini yapıyor. İşlerin bir anda seri bir şekilde yapılıp vatandaşların hizmetine sunulmasını istiyor.''

Editör: Pusula Gazetesi