Vali Erdoğan Bektaş açık kapı uygulamasını tanıttı. Zonguldak Valiliği giriş katında hizmete sunulan açık kapı bürosu 1 yaşında.

Vali Erdoğan Bektaş hizmette 1 yılını dolduran açık kapı bürosunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen toplantıya daire müdürleri de eşlik etti.

Vali Erdoğan Bektaş, açılışta şunları söyledi:

"İçişleri bakanlığımızın öncülüğünde il merkezlerinden başlayarak ve belirli büyüklükteki ilçelere de ulaştırmayı amaçladığımız bir uygulamadır Bu açık kapı.daha önceden İstanbul Belediyesi'nin beyaz masa uygulaması vardı biraz ona benzeyen bir uygulama.daha sistematik ve daha geliştirilmiş bu uygulama bu. Zonguldak'ta hizmeti sunulmasından bugüne 1 yıl geçti. Açıkkapı 1 yaşında. 1 yıllık tecrübe burada birlikte ve 1 yıllık bir uygulama oluştu. Yıldönümü itibariyle Bir toplantı yapalım istedik. Vatandaşımızın buradaki Bu imkanı duysun ve farkına varsın istiyoruz.

Açık kapı da ne iş yapılıyor malum şehirler büyüyorlar.vatandaş alacağı hizmetlerle ilgili başvuracağı yerleri bulmakta ne yapacağını bilmek de zorluklarla karşılaşır biliyorlar.Tabii ki her kurum kendisine tebliğ etme hizmeti yerine getirmeye çalışıyor e vatandaş oraya gittin hakkı olan hizmeti alıyor. Zaten alması gerekiyor almasa da gerekli prosedürler işletiliyor.fakat herkesin ayak altı ortak bir noktada ulaşacağı bir yerde bir danışma ve rehberlik biriminin olmasına ihtiyaç hissedildi. Doğrusu iyi bir düşünceye iyiymiş ki faydalı oldu. Vatandaşlarımızın yani Ne sorunu varsa çeşitliliğine bakmadan Belediye Sağlık altyapı çevre Eğitim trafik vesaire ne ile ilgili bir sıkıntısı varsa vatandaş ilk olarak nereye gitmem gerek kendi sorusunu sormadan önce rahatlıkla gelip çalacağı bir kapıdır bu. Vatandaşlarımız açıkkapı bürosuna gelerek burada rahatlıkla faydalı olabilirler" dedi.

Vali Erdoğan Bektaş Ayrıca bir yılda 752 vatandaşın açık kapı hizmet bürosundan yararlandığını da sözlerine ekledi.

Vali Erdoğan Bektaş konuşmasının ardından açıkkapı bürosunda gelen başvuru inceleyerek değerlendirdi.

Editör: Pusula Gazetesi